Makt, vyer och danska smaker

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Christiansborg Torn Inne Birka

Upptäck Köpenhamn från ovan och med smaklökarna! Få en provsmakning av det danska köket på toppen av maktens korridorer, det danska parlamentet, och se några av stadens mest kända sevärdheter.

På den lilla ön Slottsholmen ligger rikets kärna, barockslottet Christiansborg. Slottet var en gång hem för kungligheter men inrymmer idag det danska parlamentet, folketinget.

Från parlamentets torn kan du se gator, takåsar och till och med Sverige en klar dag. Med sina 106 meter är Tornet på Christiansborg Slott det högsta tornet i Köpenhamn.

Tornet öppnade för allmänheten 2014 och sedan dess kan alla uppleva den storslagna utsikten over Köpenhamn och avnjuta fika eller en måltid i Tornets restaurang. För övrigt den enda restaurangen i Christiansborg som är öppen för alla, inte bara för Folketinget. Idag ska vi också få en provsmakning av det danska köket i det unika tornrummet där kocken Rasmus Bo Bojesen och hans personal serverar nya tolkningar av klassiska danska rätter. Provsmakningen ackompanjeras av en öl och en liten snaps.

Under dagen passerar vi också några av Köpenhamns viktigaste landmärken: färgstarka Nyhavn, Gefion-fontänen och Stadshuset. Vi stannar till vid Amalienborg, som i mer än 200 år har hyst danska monarker och vaktas av Den Kongelige Livgarde med sina björnskinnsmössor.

Fakta

Pris: 955:-/person inkl lättare lunch.

Tid: Cirka 3 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Köpenhamn. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Restaurangen ligger 34 meter och utsiktstornet 44 meter upp. Hissar finns. Eftersom de ligger ovanför Danmarks riksdag genomgår alla besökare en säkerhetskontroll, vilket kan ta en liten stund.