Vita klippor från hav och land

Kryssningar Langkryssning Rugen Klippa Hav Birka

Ståtliga vita kritklippor som reser sig ur havet och världsarvsklassade orörda bokskogar. Tysklands största ö beskrivs ofta som den vackraste – idag ser vi den unika naturen i nationalparken Jasmund från olika perspektiv.

Se de imponerande kalkstensklipporna Kreidenfelsen både från land och hav. Tysklands minsta nationalpark är något alldeles i särklass. I Jasmund finns en UNESCO-skyddad bokskog som är mer än 700 år gammal och imponerande vita kritklippor som är upp till 161 meter höga.

Från havet är det lätt att ta till sig den imponerande naturupplevelsen. Här ser vi den berömda Königsstuhl, Konungastolen, och omgivande klippor resa sig majestätiskt ur havet. Från hamnen i Sassnitz stad går vi ombord båten som ska visa oss stränder och vita klippor från ett perspektiv utan like.

Efter båtturen är det dags för landturen, vi färdas genom täta alléer till Jasmund nationalpark och en av öns största sevärdheter, de branta vita klipporna av kritsten som kallas Stubbenkammer. Konstnären Caspar David Friedrich förälskade sig i och förevigade klipporna för 200 år sedan. Nu får vi uppleva Königsstuhl från ett helt annat perspektiv tillsammans med den storartade utsikten över Östersjön. Den 118 meter höga naturliga utsiktplattformen är Rügens stora landmärke och bär på historier från den svenska stormaktstiden.

Kryssningar Langkryssning Rugen Kreidekusten Birka
Kryssningar Langkryssning Rugen Bokskog Birka

Fakta

Pris: 925:-/person.

Tid: Cirka 5 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Båt, promenad och buss.

Tillgänglighet: Promenad i nationalparken. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.