Vinbondens vedermödor

Kryssningar Langkryssning Bornholm Vinbonde Druvor Birka

Druvor på solskensön! Vi besöker Bornholms första vingård som startade 2000 och har sedan dess utökat med både brännvins- och whiskytillverkning. Gårdsägaren själv visar oss runt på gården och guidar oss genom vinprovningen.

Lille Gadegård är ett mycket populärt utflyktsmål på Bornholm är. Här har det traditionella lantbruket ersatts av vinproduktion, vilken sedermera också har utökats med både brännvins- och whiskytillverkning.

Vår busschaufför guidar oss under resan till Lille Gadegård som ligger på den södra delen av ön. Här står vinbonden Jesper Paulsen själv för underhållningen medan han guidar oss runt bland vinrankor, fält och på gården på sjungande bornholmska.

Han är sprängfylld med historier och vi får höra berättelser om både vin och politik, hur han kom på idén att tillverka vin på Bornholm och andra små historier från gården. Förhoppningsvis träffar vi också gårdens gris Øffe, som väger 450 kg och älskar Coca-Cola.

Återfärden till Rönne går genom Bornholms enda inlandsstad, Åkirkeby förbi Nylars, där vi gör ett kort besök i en av öns berömda rundkyrkor.

Fakta

Pris: 625:-/person inklusive vinprovning, fyra sorter.

Tid: Cirka 3 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss, kort rundvandring på gården.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Vinbonden talar en lokal dialekt som kallas bornholmska.