Vandringstur på Hemsön

Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Hemso Birka

Guidad vandringtur på Hemsöns stigar, stenhällar och grusvägar med naturens spår av istiden och landhöjningen. Vi äter lunch med häpnadsväckande utsikt som sällskap på öns enda restaurang på Storåberget. Vid fint väder kanske vi ser Vänta Litets grund i horisonten.

Efter en kortare buss- och färjefärd kommer vi fram till Hemsön. Här börjar vi med lunch och tar in utsikten.

När lunchen är uppäten tar vår guide med oss ut på äventyr och en vandring. Vant lotsar vår guide oss över stenhällar och små bäckar på stigar ned till havet och Sågsands sandstrand som första stopp. Här, efter cirka fyra kilometers vandring tar vi en kortare paus. Här kan du ta ett dopp, gå på utedass eller bara vila en stund i sanden och bland klipporna.

Vi strosar vidare till det gamla fiskeläget Prästhushamn, här finns också ett klapperstensfält att förundras över.

Efter en stund går vi vidare mot nästa mål som är att blicka ut över havets horisont i både nordlig, ostlig och sydlig riktning om vädret tillåter. Vår buss hämtar oss på vägen nära havet. Under hela vandringen delar vår guide med sig av Hemsöns historia, natur och andra anekdoter.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Prasthushamn Birka
Kryssningar Langkryssning Harnosand Hemso Fastning Pipa Birka

Fakta

Pris: 865:-/person inklusive lunch.

Tid: Cirka 4 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och vandring.

Tillgänglighet: Vi vandrar i cirka 5 km i skog och ojämn terräng. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor och kläder efter väder, ta gärna med egen frukt eller dryck.