Vackra, västra Gotland

Kryssningar Langkryssning Vastra Gotland Visby Birka

Res mot sydost via små vägar och orter, Vall – Mästerby – Sanda. Se skeppssättningen vid Gannarve och spana ut över havet mot Stora och Lilla Karlsö. Fika på Stelor. En utflykt som blandar medeltida kyrkor, storslaget landskap och det bästa av västra Gotland.

Vi gör vårt första stopp vid någon av öns många medeltida kyrkor, var kyrka har sin särprägel och unika historia. På Gotland hålls kyrkorummen öppna för besök när de inte firar högtider eller andra tillställningar.

Längs vägen söderut tar vi in den gotländska landsbygden med hus och gårdar som alla berättar en historia. Här färdas vi genom landskapet, förbi betesdjur och lantbruksmaskiner, och tillbaka till äldre generationers boplatser. I Fröjels socken syns flera tecken, ett av de mer markanta är en skeppssättning, vid Gannarve. Dagens skeppssättning är delvis en reproduktion av en gravsättning som ursprungligen härrör från bronsåldern. Mäkta imponerande att se den ta plats i landskapet.

Vid bra sikt kan vi få skymta de både Karlsöarna, några av Gotlands viktigaste fågelskyddsområden med reglerad besöksmöjlighet. Under resan ser vi öarna resa sig ur havet ur olika vinklar vid flera tillfällen.

I Västergarn är det så åter dags att sträcka på benen och avnjuta fika vid den gamla 1700-talsgården Stelor. Stelor är idag ett välkänt café, restaurang och hotell där vi bjuds på fika.

Efter besöket i Västergarn fortsätter vi längs med den vackra, västra Gotlandskusten och stannar en sista gång, vid Södra Hällarna. Ett naturskönt område där bästa utsikten finns inom några minuters promenad längs stigen i riktning mot havet.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Vastra Birka
Kryssningar Langkryssning Visby Gutefar Birka

Fakta

Pris: 475:-/person inklusive fika.

Tid: Cirka 4 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, ring oss för mer information: 08-702 72 00.