Vackra Rügen med buss

Kryssningar Langkryssning Rugen Badort Binz Birka

Rügen är Tysklands största ö och enligt många också den vackraste. Under en bekväm bussrundtur upptäcker vi det vackra landskapet, den vita residensstaden Putbus och Binz, öns största bad- och kurort.

Vi börjar med en kort rundtur genom Sassnitz innan vi åker söderut mot Putbus. Rügens turism sägs ha börjat 1816 när fursten Wilhelm Malte Putbus bosatte sig på sydöstra sidan av ön. I staden som fick hans namn umgicks en gång kungar, adel och konstnärer. Wilhelm Malte bestämde att de vita fasaderna skulle putsas varje vår och att rosor skulle planteras. Båda traditionerna finns kvar och Putbus kallas både ”Den vita staden” och ”Rosornas stad”. De vita klassicistiska byggnaderna, Putbus unika stadsplan och vackra slottspark gör staden till ett populärt besöksmål.

Efter en halvtimmes tur genom det vackra landskapet når vi Binz, öns största bad- och kurort. De praktfulla husen i badarkitektur från början av 1900-talet har blivit till en synonym för orten. Längs den långa strandpromenaden ligger pensionat och hus utsmyckade med snickarglädje och gågatan kantas av små restauranger och butiker. Vi tar en rundtur och en promenad i Binz med vår guide.

Kryssningar Langkryssning Rugen Sellin Birka
Kryssningar Langkryssning Rugen Putbus Birka

Fakta

Pris: 625:-/person

Tid: Cirka 4 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Promenad i Binz i ca 45 min. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.