Trädtoppshotell och världsarv

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lulea Treehotel Glas Birka

Vi gör som kändisarna och besöker Treehotel, det unika trädtoppshotellet med både fågelbo och UFO. Och så känner vi historiens vingslag i världsarvet Gammelstaden, världens största och bäst bevarade kyrkstad.

Resan går genom Luleå innan vi åker norrut mot den lilla byn Harads i Bodens kommun (när vi passerar Boden kanske någon får minnen från lumpartiden…). Vi åker genom skog och älvdal och i Harads, mitt i skogen, ligger Brittas pensionat. Det var också här Britta and Kent Lindvalls tanke om ett hotell uppe i träden började 2010.

Resultatet blev Treehotel som tar barndomens trädkoja till en helt ny nivå. Högt uppe bland tallkronor och milsvida skogar ligger sju trädsviter, alla i unik design av skandinaviska arkitekter. Här kan gästerna bo i allt från fågelbo till UFO och spegelkub. Hotellet har blivit känt över hela världen och lockat kända besökare som Kate Moss, Charlotte Kalla och Justin Bieber.

Efter lunch på pensionatet får vi höra historien om hur Treehotel blev verklighet och vi följer med på en spännande guidad tur där vi ser trädrummen och bastun.

Vi åker tillbaka mot Luleå och stannar i Gammelstads kyrkstad. Här känner vi historiens vingslag under vår guidade promenad genom världens största och bäst bevarade kyrkstad. Detta är platsen där Luleå grundades och växte från en liten kyrk- och handelsplats till en riktig stad. Mer än 400 kyrkstugor omger Norrlands största medeltida stenkyrka och 1996 upptogs Gammelstads kyrkstad på Unescos världsarvslista.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lulea Treehotel Ufo Tall Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Lulea Gammelstaden By Birka

Fakta

Pris: 1 125:-/person inklusive lunch.

Tid: Cirka 6 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och promenader.

Tillgänglighet: Lätt skogspromenad och cirka 1 timmes promenad i kyrkstaden. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bra skor och kläder efter väder.