Tivoli och smørrebrød

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Tivoli Park Birka

Tivoli är ett måste för både gamla och unga besökare i Köpenhamn, en nationalskatt och landets populäraste attraktion. Upptäck världens näst äldsta nöjespark och smaka danskt smørrebrød i Tivoli Food Hall.

Följ med på en tur genom Köpenhamn och se flera av stadens mest kända vyer, som Gammel Strand, Christiansborg slott med det danska parlamentet, färgstarka Nyhavn och kungafamiljens residens Amalienborg. Vi stannar till vid ”Den lille Havfrue”, den lilla bronsstatyn” som sina 125 cm till trots är Danmarks stora nationalsymbol.

Dagens huvudsakliga mål är Tivoli – världens näst äldsta nöjespark och den populäraste attraktionen i Danmark med mer än 4 miljoner besökare varje år.

Innan vi går in i parken besöker vi Tivoli Food Hall, 850 kvm matglädje med 16 restauranger och matbodar. Här får vi ett smakprov på det danskaste av allt, Hallernas smørrebrød, lokal öl och en Hindbærsnitte (traditionell dansk hallonkaka).

Tivoli har fascinerat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Blandningen av trädgårdar, åkattraktioner, restauranger, kultur och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. Här fann Walt Disney inspiration till sitt eget Disney World – låt dig inspireras du också! Under en timme upptäcker du Tivoli på egen hand, kanske testar du den äldsta och populäraste attraktionen, berg-och-dalbanan av trä från 1914 (en av sju i världen som har en bromsman på varje tåg!).

Fakta

Pris: 925:-/person inkl två smörrebrödskanapéer, entré Tivoli. Åkattraktioner betalas på plats.

Tid: Cirka 3 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Köpenhamn. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och promenad på Tivoli.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.