Stralsund med ölprovning

Kryssningar Langkryssning Stralsund Olprov Flaskor Birka

Spännande historia och lokal öl. Vi upptäcker den världsarvsklassade Hansastaden Stralsund under stadspromenad genom medeltida gator och gränder. Hos prisbelönta Island Brewery Rambin testar vi bryggeriets öl.

Vi besöker porten till Rügen, Hansastaden Stralsund, en viktig hamnstad vackert belägen vid Rügenbron. Mellan 1648 och 1815 var Stralsund under svenskt styre som en del av svenska Pommern.

I den vackra gamla stadskärnan finns 500 medeltida hus som är en del av UNESCOs världsarvslista. Under vår stadsvandring promenerar vi genom små gränder och på kullerstensgator och känner historiens vingslag när vi ser medeltida kyrkor, kloster, praktfulla gavelhus och symbolen för Stralsund, det vackra rådhuset i tegelgotik från 1200-talet. Det är en av de äldsta och vackraste byggnaderna i tegelstensgotik på den tyska östersjökusten.

Efter vår guidade vandring får vi 1,5 timme på egen hand för att upptäcka staden, kanske äta lunch eller shoppa.

Därefter åker vi till Rambin och det lokala bryggeriet Island Brewery Rambin, som 2018 vann World Beer Awards för sina Belgian Style Blonde och Brut Beer. Vi får en guidad tur och testar deras naturliga, ofiltrerade öl. Som de själva säger, ”vi brygger bara öl som vi själva gillar att dricka – med överdådigt skum, aromatiska och unik intensiv smakupplevelse”.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Stralsund Hamn Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Olprov Glas Birka

Fakta

Pris: 830:-/person inklusive ölprovning, fyra sorter.

Tid: Cirka 6,5 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss och stadspromenad

Tillgänglighet: Stadspromenad cirka 1,5 timme. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.