Lunch och stadsvandring i Lübeck

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stadsvandring Lunch Birka

Upptäck Hansastaden Lübeck med kända sevärdheter som Holstentor, Mariakyrkan och rådhuset. Lunch äts på stadens mest kända restaurang, Skepparsällskapets hus, tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän.

Historiens vingslag känns i trivsamma Lübeck, drottningen av Hansan, med sina fem gotiska kyrkor, sju kyrkspiror och det berömda landmärket Holstentor.

Den världsarvsklassade gamla stadskärnan bjuder på 750 år av tegelstensgotik. Vi ser den imponerande Mariakyrkan från 1174, Rådhuset med sin traditionella hansaarkitektur, Den Helige Andes sjukhus – en av Europas äldsta institutioner för sjuk- och fattigvård – det ståtliga rådhuset. Inte att förglömma, anrika Niederegger vars marsipan är känd i hela världen.

Dagens höjdpunkt är kanske ändå lunchen! Den intas på stadens mest kända och förmodligen vackraste restaurang med en alldeles unik atmosfär. I Skepparsällskapets hus – Schiffergesellschaft – kommer vi in i en svunnen värld. Restaurangen är en tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän. Vi riktigt känner saltstänken och hansans vingslag när vi sitter vid de ursprungliga ekborden med stora fartygsmodeller hängande i taket ovanför oss och omgivna av föremål från hela världen.

Fakta

Pris: 695:-/person inkl lunch.

Tid: Cirka 5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Travemünde. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och stadsvandring (bussar tillåts inte i Lübecks gamla stad).

Tillgänglighet: Stadsvandring i ca 2 tim. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Engelsktalande guide.