Stadsvandring i Hamburg med ölprovning

Kryssningar Langkryssning Hamburg Speicherstadt Birka

Hamburg är kontrasternas stad. Under vår vandring ser vi historiska Speicherstadt, moderna HafenCity och konserthallen Elbphilharmonie, stadens stolthet. Vi avslutar med provning av lokala ölen Störtebeker.

Hamburgs hamnområde har genomgått ett omfattande ansiktslyft under de senare åren. Nya stadsdelar växer fram samtidigt som gamla bevaras och klassas som världsarv.

Hamburgs Speicherstadt blev världsberömt på 1800-talet som ett centrum för handel med kryddor, kaffe och orientaliska mattor. Området är ett av värdens största med sammanhängande lagerbyggnader och de ståtliga lagerhusen i tegel upptogs 2015 på Unescos världsarvslista.

Betydligt mer moderna HafenCity är en ny stadsdel som har vuxit fram längs floden Elbe. Tidigare hamnområden har byggts om till bostäder, restauranger, kaféer och butiker i spännande arkitektur. Kronan på verket är konserthuset Elbphilharmonie, Hamburgs nya landmärke och högsta byggnad. Vi tar oss upp via den långa rulltrappan till utsiktsplattformen med imponerande utsikten över hamnen och de smala kanalerna.

Vi får också tid att strosa en stund på egen hand i området.

Efter promenaden är det dags för ölprovning på restaurant Störtebeker. Bryggeriet har specialiserat sig på högkvalitativa specialöl i olika stilar, framför allt tyska. Vi provsmakar sex sorter med snacks och lyssnar till experternas berättelser. Efter den smakfulla pausen tar bussen oss tillbaka till fartyget.

Fakta

Pris: 830:-/person inkl ölprovning, sex sorter.

Tid: Cirka 6 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Travemünde. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss (bussresa till Hamburg tar ca 1 tim 15 min/väg) och stadsvandring.

Tillgänglighet: Stadsvandring i ca 1,5 timme. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Engelsktalande guide i Hamburg. Ingen guidning på bussen T/R Hamburg.