Stadsrundtur och Replotbron

Kryssningar Langkryssning Vasa Replotbron Dag Birka

Upptäck Vasa där historia går hand i hand med nutid, stadens mest kända landmärken och ruinerna i gamla Vasa. Vi tar Finlands längsta bro över till Replot och besöker Världsarvsporten.

Under en bussrundtur ser vi Vasas kända landmärken som Stadshuset, Finlands ståtliga frihetsstaty, Trefaldighetsskyrkan, vattentornet (titta noga så ser du att det lutar något) och det unika kasernområdet helt byggt i trä.

Gamla Vasa ligger 7 km utanför centrum och det är här staden grundades. En vårdslös piprökare lär vara orsak till branden som förstörde staden 1852.

Lunch intas på välkända Strampen vid Inre Hamnen med utsikt över vattnet och strandpromenaden innan vi styr kosan mot Replotbron. Den är med sina 1054 meter Finlands längsta bro och går från fastlandet till ön Replot i Kvarkens skärgård, Finlands enda naturarv på Unesco:s världsarvslista.

Vid foten av Replotbron piggar vi upp oss med eftermiddagskaffe och härlig utsikt över bron. Vi har också tid att besöka Världsarvsportens informationscentrum som berättar om livet i världsnaturarvet Kvarkens skärgård.

Fakta

Pris: 795:-/person inkl lunchbuffé och fika.

Tid: Cirka 5 tim. Utflykten avgår cirka 30-60 minuter efter ankomst till Vasa. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.