Stadsrundtur och kaffe med dopp

Kryssningar Langkryssning Vasa Cafe Kuntsi Birka

I Vasa möts historia och nutid. På den här rundturen ser vi Vasas viktigaste landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar kuststadens alldeles egna atmosfär. Vi besöker också Gamla Vasa med anor från 1200-talet, här dricker vi kaffe i Café Kuntsi.

Vi lär känna Vasas nutid och historia: Salutorget med kaféer, shopping, saluhallen – en av Finlands äldsta – och Finlands frihetsstaty. Stadshuset och Vattentornet, som tjänade som utkikspunkt för luftvärnet under vinter- och fortsättningskriget.

Hamnen och bomullsfabriken gjorde Brändö till sjömännens och arbetarnas stadsdel, idag är stadsdelen till stor del ett campus för studerande. Närheten till havet gör att ett dopp alltid är tillgängligt, något Sandö bjuder på.

Vi far längre tillbaka i tiden och till Gamla Vasa. Ursprungligen låg Vasa längre in i landet men efter en våldsam brand 1852 återuppbyggdes staden närmare havet på den nuvarande platsen. En vårdslös piprökare lär vara orsak till branden som lämnade staden i ruiner. Vi besöker denna historiska plats med anor från 1200-talet och gör ett stopp vid Korsholms kyrka.

Efter kaffe med dopp på Café Kuntsi bekantar vi oss med Hovrättsparken och färden fortsätter mot hamnen via kasernområdet.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Korsholm Kyrka Birka
Kryssningar Langkryssning Vasa Espen Birka

Fakta

Pris: 345:-/person inklusive fika.

Tid: Cirka 2,5 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.