Snöskovandring och pimpelfiske i vildmarken

Ski Cruise Snoskovandring Birka

Kliv av fartyget och ta klivet in i vildmarken! Dagen bjuder på naturupplevelser i snöiga skogar med både snöskovandring, vinterfiske och fikapauser. Allt tillsammans med en kunnig lokal guide.

En dag fylld av naturupplevelser! Äventyret inleds med en busstur till skogarna i Ljustorp där vi får prova på både snöskovandring och pimpelfiske tillsammans med lokala guider.

Snöskovandring är en rolig och lättillgänglig sportaktivitet som öppnar möjligheten att komma nära den vitklädda naturen i områden där inte ens skidåkare har några spår. Att vandra med moderna snöskor är en härlig och lättsam upplevelse och under fyra timmar hinner vi dessutom att pausa för att fika och lära dig vinterfiska på en avlägsen sjö.

Vi väljer sträcka beroende på snötillgång. Vi går i lugnt tempo och tar många pauser.

Fakta

Pris: 1 395:-/person inkl. utrustning (se nedan), fiskekort och fika (dryck, bulle, macka eller grillad korv och frukt).

Tid: 5-6 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Sundsvall. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss (bussresan tar 30 min-1 tim/väg beroende på snötillgång) och snöskor.

Övrigt: Normalkondition, men tänk på att snöskovandring kan vara påfrestande för benen beroende på stigning och snöförhållanden. Klä dig för en heldag utomhus med vinterkängor och täckbyxor, gärna snödamasker. Kläder i skikt som kan tas av är bra, man blir svettig av att gå med snöskor.
På plats får du låna snöskor, stavar, utrustning för vinterfiske och fiskekort. Du får en egen ryggsäck som du själv bär med sittunderlag, vattenflaska, termos och fika som delas ut vid start.