Smakresa till Tornedalen

Louppio

Följ med på en smakfull resa till Tornedalen och midnattsolens land. En eftermiddag och kväll där det speciella ljuset och smakerna spelar huvudrollen. Allt ackompanjerat av världens bästa utblick över Torneälven.

Vår guide tar oss med på en resa genom Tornedalens och Norrbottens smaker. Vi far genom Norrbotten till Luppioberget och redan på bussresan får vi oss lokala godsaker till livs varvat med historier, skrönor och fakta om natur, kultur, platser och människor i Tornedalen.

Vi passerar granskogar och kanske ser vi en älg som betar vid viltstängslets kant om vi har tur. Efter cirka 45 minuter passerar vi Töre och Bottenvikens nordligaste punkt, det vet vi när det svamplika vattentornet visar sig från bussfönstret.

Vi åker vidare genom löjrommen rike Kalix och styr kosan mot Tornedalen och gränsälven mot Finland, Torneälv.

Väl framme tar Pia Huuva och hennes team med oss på en unik middagsupplevelse på berget Luppio (det berg där Tornedalingar är övertygade om att tomten bor).

Vi får en både bildlig och bokstavlig smakvandring med tradition och twist av och med tornedalska råvaror och rätter. Älg, ren, lax är några av godsakerna som tillsammans med lokala smaker från skog och natur - blåbär, svarta vinbär, hjortron, björksav – gör smaklökarna glada. Självklart avslutas måltiden med kaffe och traditionell kaffeost.

Allt med en strålande utsikt över Tornedalen.

Du får också tid på egen hand för en promenad och njuta av utsikten och det unika midnattsljuset innan vi reser tillbaka till Luleå, mätta och nöjda.

Fakta

Pris: 1 625:-/person inkl middag.

Tid: Cirka 7,5 timmar. Utflykten avgår 16.30. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss, bussresan tar 1 tim och 45 min/väg och promenad.

Tillgänglighet: Lätt promenad på berget. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Ta med kläder för utomhusvistelse efter väder.