Prora & trätoppsvandring

Kryssningar Langkryssning Rugen Tradtoppar Birka

Från trädtoppar till kolossen på Rügen och badorten Binz! Följ med på en unik naturvandring och en vandring genom historien i Seebad Prora, en av Hitlers planerade gigantiska semesteranläggningar. Dagen avslutas med besök i den anrika badorten Binz.

Idag upplever vi öns natur på alldeles speciellt sätt, nämligen under en trädtoppsvandring!

En gångväg tar oss 1 250 meter upp till örnnästet, utsiktstornet ovanför trädtopparna. Den slingrar sig runt en 30 meter hög kopparbok och på vägen ser du alla möjliga livsformer från ett unikt perspektiv: mossor, insekter, smådjur och fåglar.

Höjdpunkten är utsiktstornet 82 meter över havet. En klar dag ser vi både kyrktornen i Stralsund och pylonerna på Rügenbron. Och om vi har tur, öns majestätiska vitstjärtade havsörn. På väg upp finns massor av information och interaktiva utställningar.

I närheten ligger Prora, "Kolossen på Rügen", ett av Hitlers planerade semesterkomplex för tyska arbetare. Bakom projektet stod den statliga fritidsorganisationen KdF (”kraft genom glädje”). 1936 började byggandet av världens största semesteranläggning för 20 000 personer men med kriget avbröts projektet. Kvar blev den 4,5 kilometer långa betongkolossen och idag pågår en helt annan verksamhet på platsen. Vår guiden berättar om historien och tar oss med på en rundvandring i området.

Dagen avslutas med besök i den anrika badorten Binz. Den pittoreska gågatan kantas av små restauranger och butiker. Här får du en timme på egen hand att utforska staden, kanske shoppa eller äta en bit.

Fakta

Pris: 975:-/person.

Tid: Cirka 6 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till till Sassnitz. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss och promenader.

Tillgänglighet: Trätoppsvandring ca 1 tim, rundvandring i Prora ca 1,5 tim. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bra skor! Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.