Renar och hundspann

Santa Cruise Hundspann2 Birka

Polcirkelcertifikat och renkörkort! Vi korsar norra polcirkeln, besöker tomtens hjälpredor renarna och tar en hundspannstur med pigga huskies genom det snöiga landskapet. En dag fylld av vinterkänsla i Rovaniemi.

Idag får du både polcirkelcertifikat och renkörkort! Vi korsar norra polcirkeln, besöker tomtens hjälpredor renarna och tar en hundspannstur med pigga huskies genom det snöiga landskapet. En dag fylld av vinterkänsla i Rovaniemi.

Den magiska siffran 66° 33' markerar norra polcirkeln. Den korsar vi idag och du får så klart ett certifikat som bevis.

Vi besöker tomtens viktiga hjälpredor på en renfarm utanför Rovaniemi. Här kan du följa med på en kort slädtur på 15 minuter innan vi slår oss ned kring elden medan och lyssnar till renskötarnas berättelse om livet med renarna.

På huskyfarmen i närheten välkomnas vi av hundarnas skall när de otåligt väntar på att ta oss med på en fem km lång slädtur. Snön yr om tassarna på de dragvilliga hundarna när de i full fart för oss fram i ett vinterklätt landskap. Vi åker två personer i varje hundspann/släde och turas om att köra. Efter turen berättar guiderna mer om hundarnas liv.

Under dagen bjuds vi på sopplunch med bröd och sallad.

Fakta

Pris: 1 245:-/person inkl lunch.

Tid: Totalt 6,5 tim, inkl bussresa ca 2 tim/väg. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Kemi. Exakt avgångstid står på biljetten som du får när du checkar in.

Transport: Buss, 500 meter slädtur med renar och ca 5 km hundspannstur.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Varma kläder: underställ, sockar, jacka, handskar och mössa. Inför slädturen får vi låna overaller. Ingen guidning på bussen. Guidning på engelska på plats.