Natur och kultur i Lilla Schweiz

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Schweiz2 Birka

Dagen bjuder på vackra naturupplevelser med sjöar och böljande kullar. I Lilla Schweiz tar vi en båttur på slingrande vattenvägar och i charmiga Eutin ser vi sagoslottet, omgivet av vackra parker, trona på en ö i Eutinsjön.

Vi färdas genom det vackra landskapet i naturparken Holstenska Schweiz till den idylliska staden Plön, i hjärtat av det som kallas Lilla Schweiz med ett lapptäcke av böljande kullar, sjöar och skog – som påminner just om Schweiz.

Fem sjöar omringar Plön och vi upplever naturen under en båttur på slingrande, lugna vattenvägar längs vikar och små öar och gröna skogar till Malente.

Vi fortsätter med buss till den charmiga staden Eutin som ligger mitt i naturområdet Holstenska Schweiz. Staden är regionens kulturella centrum. Vi guidas genom stadens små gator kring torget, förbi hus från olika epoker. Eutin slott tronar majestätiskt på en halvö mitt i den stora Eutinsjön. Slottets historia går tillbaka ända till 1150-talet och vi besöker den vackra slottsparken i barockstil med majestätiska alléer som anses vara en av de förnämsta exemplen på trädgårdsarkitektur i Tyskland. I slottsträdgården spelas varje år de berömda "Eutin Festspel" med klassisk musik, bland annat till minne av kompisitören Carl Maria von Weber som föddes i Eutin.

Fakta

Pris: 525:-/person

Tid: Cirka 4,5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Travemünde. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och promenad.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Engelsktalande guide.