Historiska Memelområdet och kustbyn Vente Cape

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Vente Birka

Den här utflykten välkomnar dig till det historiska Memelområdet, den litauiska landsbygden och en närmare titt på Klaipeda. Vi reser från Klaipeda längs med Kuriska sjöns kust ner till kustbyn Ventė och dess ornitologcenter som är beläget vid en av de största nord-sydliga vägarna för flyttfåglar.

Vår utflykt innehåller en tur genom Klaipeda och en timmes stadsvandring i stadens äldsta delar. Efteråt tar vår buss oss genom den litauiska landsbygden där vi passerar små pittoreska byar tills vi är framme i Ventė. På vägen finns det även god chans att spana på den vita storken som trivs i området.

Turen tar oss tillbaka till det historiska Memelområdet – kustlandet kring Klaipeda (som tidigare hette Memel) och längs med Kuriska sjön. När vi är framme i Ventės Ragas, spetsen på udden, gör vi ett besök på ornitologcentret. Den här udden är en av de stora nord-sydliga vägarna för flyttfåglar och om du har tur kan du få hjälp av en professionell ornitolog att ringmärka en av fåglarna på besök. Innan vi far tillbaka till hamnen njuter vi av det inspirerande naturområdet som är Kuriska näsets nationalpark.

Utflykten är uppdelad på två grupper som gör resan i respektive riktning, du börjar antingen i Klaipeda och avslutar i Ventės Ragas, eller tvärtom.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Ornitologicenter Fagel Vente Birka
Kryssningar Langkryssning Klaipeda Ornitologicenter Vente Birka

Fakta

Pris: 350:-/person.

Tid: Cirka 5,5 timmar, inklusive transport.

Transport: Buss och promenader.

Tillgänglighet: Vi går på kullersten och uppför vissa trappor, bekväma skor är att rekommendera.

Övrigt: Engelsktalande guide.