Lübeck runt

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stad Vatten Sol Birka

Upptäck Hansans drottning både från land- och sjösidan. Vi ser Lübecks främsta landmärken under en stadspromenad genom den världsarvsklassade gamla stan, helt omgiven av vatten, och under en avkopplande båttur.

De sju kyrktornen har dominerat siluetten av Lübecks gamla stad sedan medeltiden. Just den gamla stadskärnan är också ett UNESCO världskulturarv sedan 1987.

Lübeck var länge en av norra Tysklands viktigaste städer, inte minst som huvudstad i Hansaförbundet. Historien kommer till liv när vi ser Holstentor – stadens mest kända landmärke – en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar och en symbol för makt och rikedom. Vid floden Trave ligger Salzspeicher, sex imponerande tegelbyggnader som var lagerhus för det vita gulde - salt. Vi promenerar genom staden med sin karakteristiska tegelstensgotik och ser juvelen Mariakyrkan, Den Helige Andes sjukhus – en av Europas äldsta institutioner för sjuk- och fattigvård – det ståtliga rådhuset och marsipanparadiset Niederegger.

Den gamla stadskärnan är omgiven av kanaler och hamnanläggningar. Efter promenaden är det dags att lära känna Lübeck från ett annat perspektiv, nämligen från sjösidan. Under en avkopplande timme njuter vi av utsikten när vi ser staden flyta förbi.

Innan bussen tar oss tillbaka till fartyget får du tid att strosa runt på egen hand, kanske äta lite lunch eller shoppa marsipan.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Salzspeicher Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Marsipan Butik Birka

Fakta

Pris: 630:-/person.
Tid: Cirka 5 tim. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.
Transport: Buss, stadsvandring och båttur.
Tillgänglighet: Stadsvandring i ca 90 min. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.
Övrigt: Bra skor! Engelsktalande guide.