Bryggeri och stadsvandring i Lübeck

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Prezel Birka

Promenad genom gamla staden i Lübeck med praktfulla Mariakyrkan och Holstentor. Besök i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl och äter lunch.

När vi går igenom de ståtliga stadsportarna från 1200-talet känner vi historiens vingslag. Upptäck Hansans drottning med sin karakteristiska arkitektur, Lübecks är dessutom Tysklands första UNESCO Världsarv.

Under vår stadsvandring ser vi stadens kända landmärken som de fem kyrkorna, de gamla köpmanshusen och Lübecks symbol Holstentor. Det ståtliga rådhuset är sedan 1226 en viktig byggnad. På det stora torget ligger uteserveringarna vägg i vägg, fyllda av folk som äter och dricker gott. Mitt emot rådhuset ligger Café Niederegger – stadens söta stolthet vars marsipan är känd i hela världen.

Turen avslutas i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl. I den rustika ölkällaren från 1225 går vi tillbaka till medeltiden och släcker törsten med en lätt Zwickelbier tillsammans med en nybakad kringla.

Innan bussen går tillbaka har vi tid på egen hand för att shoppa, strosa omkring och kanske leta upp någon av stadens 80 gömda gränder.

Kryssningar Langkryssning Lubeck Tema Lejon Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Kaufmanns Birka

Fakta

Pris: 695:-/person inklusive lunch.
Tid: Cirka 5 tim. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.
Transport: Buss och stadsvandring.
Tillgänglighet: Stadsvandringen är ca 90 min. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.
Övrigt: Bra skor! Engelsktalande guide.