Louisiana konstmuseum på egen hand

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Louisiana Skulptur Birka

Se konstutställningar i världsklass på berömda konstmuseet Louisiana Museum of Modern Art. Vi tar dig hit direkt till och från fartyget. Du njuter i din egen takt av konst, arkitektur, park och utsikt över sundet.

Louisiana Museum of Modern Art var det första museet i Skandinavien som byggdes för modern konst. Idag är det ett av världens ledande internationella moderna museum, ett samspel mellan konst, arkitektur och landskap som lockar besökare från hela världen.

Muséet fyllde 60 år förra året och skapades av osthandlaren Knud W. Jensen. I hans vision ingick en stark koppling mellan konst, arkitektur och landskapet. ”Ett besök på Louisiana får gärna vara lite som att besöka en excentrisk onkel som samlar på konst”, sa Jensen.

Bussen tar dig direkt från fartyget till Louisiana i Humlebæk på Nordsjällands kust.

Det ligger i en stor park med utsikt över Öresund mot Sverige och visar varje år sex till åtta större utställningar av modern och nutida konst.

På Louisiana har du tre timmar på egen hand att upptäcka utställningarna, besöka den vackra trädgården och ta en konstpaus i kafét med en av Danmarks vackraste panoramautsikter över sundet.

Och namnet? Jo, den ursprungliga villan tillhörde hovjägmästare Alexander Brun som var gift med tre kvinnor som alla hette Louise…

Fakta

Pris: 625:-/person inklusive inträde Louisiana.

Tid: Cirka 5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Köpenhamn. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss (ca 1 tim/väg), du går omkring på egen hand på Louisiana.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Ingen guidning.