Litauens underverk - världsarvet Kuriska näset

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Curonian Birka

Få det bästa med Kuriska näset och besök Den Stora Dynen, en 52 meter hög sanddyn med panoramavy över dynerna, Kuriska näset, Kuriska sjön och Östersjön i ett. Vi njuter även av en lokal trerätters lunch, mysig stadsvandring i Nida och kortare busstur genom Klaipeda.

Efter cirka en timmas bussfärd från Klaipeda är vi framme i den lilla kustorten Nida, den äldsta orten i Neringa. Här bland kritvita sandstränder och vildvuxen natur i Kuriska näsets nationalpark besöker vi the Great Dune, Den Stora Dynen, som är 52 meter hög och ger en smått makalös panoramavy över dynerna, Kuriska näset, Kuriska sjön och Östersjön i ett.

Vid lunch stannar vi till vid en lokal restaurang för att njuta av en härlig trerätters lunch. Påfyllda med energi ger vi oss ut på en stadsvandring i den lilla byn Nida. Här samsas gamla fiskestugor, fiskebåtar och traditionella vindflöjlar. Vi får lära känna hur livet var förr här långt ut i Neringa på Kuriska näset.

På väg tillbaka till hamnen tar vi en kortare bussfärd genom Klaipeda för att se 1700-talsstaden med dess kullerstenar och karakteristiska arkitektur. Det medeltida gatunätet och vingslagen är fortfarande tydliga vart vi än vänder oss.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Lida Vind Birka
Kryssningar Langkryssning Klaipeda Nida Vind Birka

FAKTA

Pris: 695:-/person, inklusive trerätters lunch och ett glas öl.

Tid: Cirka 7 timmar, inklusive transport.

Transport: Buss och färja.

Tillgänglighet: Vi går på kullerstenar, ojämnt underlag och i trappor, bekväma skor är att rekommendera.

Övrigt: Engelsktalande guide.