Lär dig åka som Kalla

Ski Cruise Skidakare Langd Birka

Har du sett hur lätt det går för Charlotte Kalla när hon susar fram i skidspåren? Så kan det se ut också för dig. Låt Sundsvalls skickliga skidcoacher ger dig sina bästa tips! Både för nybörjare och erfarna längdskidåkare.

I den natursköna miljön på toppen av Södra berget lär du dig de viktiga grunderna i klassisk skidåkning och får personliga råd och feedback, oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren längdskidåkare. Lektionen är 75-90 minuter lång.

Till att börja med så är platsen väl vald. Södra bergets skidspår är omtalade för att vara välpreparerade. Anläggningen Friluftscenter Södra berget är utsett till officiellt Vasaloppscenter och är partner med storloppet i Dalarna.

Med rätt teknik i skidspåret sparar du både tid och energi och idag får du de bästa tipsen av erfarna och certifierade skidcoacher. Längdåkningsteknik delas in i två stilar: klassisk och fristil och inom varje stil finns flera tekniker. Vi fokuserar på klassisk längdskidåkning; diagonal, dubbelstakning med och utan frånspark och fiskben (saxning).

I toppstugan kan du ta något att äta och värma dig. Efter lektionen kan du välja att åka tillbaka till fartyget eller träna på egen hand i en timme innan bussen tar dig tillbaka.

På tal om Charlotte Kalla så tränar hon i just dessa spår när hon är på hemmaplan i Sundsvall. Det gör även våra andra mästare Johan och Anna Olsson samt Karin Svingstedt. Kanske någon av dem dyker upp bakom dig och ropar “ur spår”!


SKIDOR: TA MED EGNA ELLER HYRA
Du kan ta med egna skidor eller hyra direkt av anläggningen. Båda måste förbokas!

Ta med egna skidor: Vi transporterar dem direkt till/från Södra Berget kostnadsfritt (de kan inte tas med ombord). Du bokar skidtransport när du bokar utflykten.
Hyra skidor: Vill du hyra skidor klickar du här.

Fakta

Pris: 575:-/person inkl skidcoachning av erfarna instruktörer.

Tid: Drygt 2 tim (du kan också välja att vara kvar en timme efter lektionen). Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Sundsvall. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss (bussresan tar ca 30 min/väg) och längdskidor.

Övrigt: Passar både nybörjare och mer erfarna längdskidåkare. Du väljer vilken grupp du tillhör när du bokar utflykten.
Efter lektionen kan du välja att åka tillbaka till fartyget eller träna på egen hand i en timme innan bussen tar dig tillbaka.