Vandring längs kusten

Kryssningar Langkryssning Bornholm Vandring Kusten Birka

Upptäck Bornholms både dramatiska natur och historia under en dag med vandring. Öns gamla system, gjort för att upptäcka strandade fartyg, har skapat stigar runt hela kusten. Vi har valt ut de häftigaste sträckorna för dagens vandring och åker buss emellan. Följ med på en upplevelse för alla sinnen!

Dagens första vandring går från det lilla fiskeläget Melsted till Gudhjem, huvudsakligen längs klippkust. Havsutsikten är betagande och har vi tur skymtar vi ögruppen Ertholmene (Christiansö) 17 km från kusten.

Efter cirka 1,8 km når vi Gudhjem med sitt spektakulära läge på en klippa vid en kust som är sönderskuren av små vikar och kantad med farliga rev. I ”Gudarnas Hem” gör vi ett längre uppehåll och smakar en ”røged bornholmer” (rågbröd med en rökt sill, ägg, rädisor och rödlök) på rökeriet innan bussen tar oss vidare västerut.

Nästa vandring blir kanske den mest spektakulära. Den går utmed öns kanske mest dramatiska kustavsnitt, Helligdomsklipporna, imponerande granitmassiv med upp till 22 meter höga klippor och djupa grottor.

Efter vandringen, som är ca 1 km, åker vi buss till Hammerhavnen. Härifrån går dagens sista etapp och vi får höra om öns dramatiska historia inför vandringen till Hammershus, den en gång mäktiga borgen och en av öns största sevärdheter.

Fakta

Pris: 875:- /person inkl lättare lunch.

Tid: Cirka 5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Bornholm. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Vandring och buss mellan etapperna.

Tillgänglighet: Totalt ca 4,5 km lätt till medelsvår vandring (ca 2,5 timme), bitvis på smala stigar och i kuperad terräng. Buss mellan vandringarna.

Packningstips: Oömma kläder och bra skor att vandra i. Ta gärna med vatten.

Övrigt: Skandinavisktalande guide.