Vasa inre skärgård med båt

Kryssningar Langkryssning Vasa Ms Tiira Skargard Birka

Kryssning i Vasas inre skärgård genom smala sund, förbi skär och idylliska öar med sommarstugor. Vi får också lära känna en del av Vasa under stadsvandring i Inre hamnen och äter lunch vid stadens fina strandpromenad.

Innan vi kryssar ut genom skärgården får vi veta mer om Inre hamnen under en kort vandring. Bland annat ser vi före detta tullmagasinet som idag inrymmer Kuntsi museum för modern konst och universitetet Åbo Akademi som ligger i Vasa Ångkvarns gamla byggnader, Finlands svenskspråkiga universitet. Vi passerar Hovrättsbyggnaden från 1862 och de fina parkområdena längs strandpromenaden.

Vi går ombord på M/S Tiira som ska ta oss genom Vasas inre skärgård, en del av Kvarkens skärgård. På grund av landhöjningen är Kvarken ett av de yngsta landskapen i världen och i ständig förändring. Nya stenar stiger upp ur havet och öar växer ihop med fastlandet. På vår färd ser vi Finlands längsta bro, Replotbron i fjärran innan vi svänger i tillbaka mot den inre skärgården.

Efter ett par timmars kryssning äter vi lunch på välkända restaurangen Strampen vid Inre Hamnen med utsikt över vattnet, hamnen och Vasas långa strandpromenad.

Kryssningar Langkryssning Vasa Inre Hamnen Birka
Kryssningar Langkryssning Vasa Replotbron Dag Birka

Fakta

Pris: 1 100:-/person inklusive lunch.

Tid: Cirka 4 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss, båt och vandring.

Tillgänglighet: Vi vandrar i cirka 30 minuter. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.