Kryssning till Kvarkens skärgård

Kryssningar Langkryssning Vasa Sjobodar Birka

Landhöjningen gör att Kvarkens skärgård ständigt förändras. Vi ser en del av skärgården med både båt och buss. Dagen bjuder på skär och öar, levande skärgårdsbyar, lunch vid Finlands längsta bro och lokala hantverk.

Bussen tar oss till Inre hamnen där vi stiger ombord på M/S Corina som ska ta oss till Kvarkens skärgård.

På grund av landhöjningen är Kvarkens skärgård ett av de yngsta landskapen i världen. Landskapet är i ständig förändring, nya stenar stiger upp ur havet och öar växer ihop med fastlandet. Under en dryg timme kryssar vi genom en del av Kvarkens unika världsarvsområde, genom smala sund och passerar skär och öar med idylliska sommarstugor.

Slutmålet är Finlands längsta bro, den 1045 meter långa Replotbron. Här möter bussen oss och vi åker på en tur i Replot och till Södra Vallgrund, där vi tittar närmare på lokala hantverk, prylar och delikatesser från ett hundratal hantverkare i Österbotten.

Lunch intas med vacker utsikt, en härlig buffélunch med närproducerade godsaker på restaurang Berny’s vid foten av Replotbron innan bussen tar oss tillbaka till fartyget.

Fakta

Pris: 1 195:-/person inkl lunchbuffé.

Tid: Cirka 5 tim. Utflykten avgår cirka 30-60 minuter efter ankomst till Vasa. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Båt och buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.