Köpenhamn till fots och med kanalbåt

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Kanalbat Sjo Birka

Upptäck underbara Köpenhamn och se stadens gamla och nya skatter under en promenad och med kanalbåt: Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen, kungliga slottet, den svarta Diamanten och mycket mer.

Känn in stadens atmosfär under vår vandring genom staden! Vi promenerar längs Langelinie till den världsberömda lilla sjöjungfrun, en av Danmarks mest kända symboler, inspirerad av H C Andersens välkända saga.

Vidare till en av stadens yngsta parker, vackra Amaliehaven, vid det kungliga residenset Amalienborg. ”Slottet mit i byen” har hyst danska monarker i mer än 200 år och vaktas av Den Kongelige Livgarde med sina björnskinnsmössor.

Nära slottet ligger färgstarka Nyhavn med kaféer och restauranger som kantar den 300 år gamla kanalen. Vi går över Kongens Nytorv med kungliga teatern till det medeltida Köpenhamn med kullerstensgator, korsvirkeshus och små gårdar. På vägen passerar vi rikets kärna, barockslottet Christiansborg som numera hyser det danska parlamentet, folketinget.

Som alla historiska sjöfartsstäder har Köpenhamn flera vallgravar och kanaler. Det är dags att se staden från en annan sida, nämligen från vattnet med kanalbåt. Luta dig tillbaka och njut av utsikten av Vår Frälsares kyrka med sitt korkskruvstorn som sträcker sig högt över staden, den betydligt modernare ”svarta diamanten” – Kungliga bibliotekets vinge med en fasad av svart granit – och mycket annat under vår färd.

Fakta

Pris: 295:-/person.

Tid: Cirka 3 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till till Köpenhamn. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Promenad och båt.

Tillgänglighet: Utflykten görs till stor del till fots (drygt 2 tim). Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Engelsktalande guide.