Upptäck Köpenhamn med buss och kanalbåt

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Amalienborg Birka

Buss och kanalbåt tar oss med på en resa till några av stadens mest kända landmärken och vackraste vyer. Allt från Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen och Amalienborg Slott till toppmoderna Kungliga Operan.

En kort bussresa från fartyget sitter Danmarks mest kända dam, den lilla sjöjungfrun, inspirerad av H C Andersens välkända saga. Seda 1913 har hon drömmande sett ut över havet och fångat allas hjärtan.

Vi ser Gefion-fontänen, Köpenhamns största monument på väg till Amalienborg slott. ”Slottet mit i byen” har hyst danska monarker i mer än 200 år och är än idag den danska kungafamiljens hem. Det består av fyra lika stora rokokopalats som omger ett åttakantigt torg, allt vaktat av Den Kongelige Livgarde med sina karakteristiska björnskinnsmössor.

I närheten av färgstarka Nyhavn ligger Kungens Nytorv med anrika institutioner som kungliga teatern, ambassader och Hotel D'Angleterre, ett av världens första lyxhotell.

Som alla historiska sjöfartsstäder har Köpenhamn flera vallgravar och kanaler. Efter bussturen ser vi Köpenhamn från en annan sida, nämligen från vattnet med kanalbåt. Luta dig tillbaka och se den fantastiska staden glida förbi i lugn takt: den gamla börsen, Holmens kyrka och den Kungliga Operan, en av de mest moderna operahusen i världen. Turen avslutas en kort promenad från fartyget.

Fakta

Pris: 425:-/person.

Tid: Cirka 3 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till till Köpenhamn. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss och båt.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Engelsktalande guide.