Kap Arkona - Rügens nordligaste skatt

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kap Arcona Vy Birka

Vi vandrar längs nordkusten från fyrtornen på Kap Arkona till den pittoreska fiskbyn Vitt med halmtakshus och åttakantigt kapell. I Ruegenhof ser vi lokalt, traditionellt hantverk och produkter av havtorn.

Vi besöker Kap Arkona, allra längst norrut på Rügen, en 45 meter hög klint som är ett av de mest omtyckta utflyktsmålen på Rügen. Men först åker vi buss till Puttgarten och därifrån tar vi den lilla Arkonabanan (minitåg på hjul) till Kap Arkona. Redan på avstånd ser vi de två fyrarna som sedan radions barndom har sin givna plats i sjöväderrapporterna.

Vi ser oss om en stund innan vi börjar vår vandring längs kusten till fiskebyn Vitt. Vi vandrar i cirka 1,2 kilometer och det är viktigt att du har bra skor. Den pittoreska lilla byn är en stor upplevelse med vita stenhus med halmtak, en pytteliten hamnen och ett åttakantigt kapell. Byn, som nämns första gången år 1290, var en handels- och fiskehamn och är idag K-märkt.

Vi fortsätter med Arkonabanan till Rügenhof, en gammal gård med typiska nordtyska tegelhus som numera huserar lokala hantverkare och traditionellt hantverk. Här produceras och säljs allt från ljus, smycken och korgar till olika produkter gjorda av havtorn, en av de populäraste frukterna i norra Tyskland.

Du får tid på egen hand för att botanisera, kanske handla en souvenir eller ta något att äta innan vi åker tillbaka till fartyget.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kap Arcona Hus Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Rugen Havtorn Birka

Fakta

Pris: 695:-/person.

Tid: Cirka 5,5 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss, Arkonabanan och vandring.

Tillgänglighet: Vandring 1,2 kilometer. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bra skor! Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.