Höjdpunkter på Rügen

Kryssningar Langkryssning Rugen Tema Skogen Birka

Rügen bjuder på vackra bokskogar, vita kritklippor och kilometerlånga sandstränder. Idag utforskar vi den majestätiska naturen i nationalparken Jasmund och tar ångtåg till anrika badorten Binz.

Ståtliga vita kritklippor som reser sig ur havet och världsarvsklassade orörda bokskogar som funnits här i mer än 700 år. Tysklands största ö beskrivs ofta som den vackraste – idag upptäcker vi den unika naturen i nationalparken Jasmund, som är landets minsta.

Låt dig tjusas av den naturliga utsiktplattformen Königsstuhl, Kungastolen, Rügens stora landmärke som bär på myter från den svenska stormaktstiden.

Vi fortsätter till Sellin, en av Rügens populära badorter, där vi kliver ombord på det historiska ångtåget Rasande Roland som sitt namn till trots tuffar fram i lugn takt mellan badorterna.

Efter en halvtimmes tur genom det vackra landskapet når vi Binz, öns största bad- och kurort. Längs den långa strandpromenaden ligger pensionat och hus utsmyckade med snickarglädje och gågatan kantas av små restauranger och butiker. Vi promenerar i staden med vår guide och du får dessutom en bra stund för att utforska Binz på egen hand. Se den fina stranden med sin armé av karakteristiska strandkorgar, ta en promenad ut på piren och ät lunch – kanske testa en fischbrötchen, sillmackan som säljs överallt.

Kryssningar Langkryssning Rugen Binz Birka
Kryssningar Langkryssning Rugen Klippa Hav Birka

FAKTA

Pris: 795:-/person.

Tid: Cirka 6 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss, ångtåg och promenader.

Tillgänglighet: Promenader i Jasmund och Binz. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.