Historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen

Kryssningar Langkryssning Utflykt Adalen Lll Hoga Kusten Birka

På vår väg ut mot Höga Kusten guidas vi genom Härnösands historia och får lära oss varför Höga Kusten är ett världsarv. Istiden och landhöjningen har satt sina spår i området – något vi tydligt ser och får förklarat på ett underhållande sätt.

Det är inte bara naturen som har format Höga Kusten, utan framför allt de människor som har bott och verkat här och det de har varit med om. Ådalshändelserna med Sandöbroraset 1939 och Ådalen 31 samt häxprocesserna är några av de händelser som har präglat området.

Om detta får vi höra under vår båttur med M/S Ådalen III som tar oss genom Ådalen på Ångermanälven. Vår guide tar oss genom de spännande händelserna som det har skrivits om i många noveller och romaner. En antologi har tagits fram om och platserna som vi passerar med Ådalen III finns återskapade i boken som vi alla får!

Vi njuter av vyerna också. Självklart ser vi den Högakustenbron från vattnet. Den mäktiga hängbron fyller 22 år 2019 och har sin förebild i Golden Gate-bron i San Fransisco. Den är med sina 180 meter ovan vattenytan ett av Sveriges högsta byggnadsverk.

Ombord på Ådalen III serveras vi en välsmakande skärgårdsbuffé inspirerad av råvaror från Höga Kusten.

Fakta

Pris: 865:-/person inkl skärgårdsbuffé och Högakusten-antologi (värde ca 100:-).

Tid: Cirka 3 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Härnösand. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och båt.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.