Hernö Gin och Västanåfallet

Kryssningar Langkryssning Harnosand Hoga Kusten Herno Gin Rad Birka

Doft av enbär och magisk natur. Vi börjar utflykten hos Hernö Gin, Sveriges första, världens nordligaste och även ett av världens mest prisbelönta gindestillerier. Känn doften av enbär, provsmaka olika sorters gin och lär känna hantverksdestilleriet. Efteråt besöker vi det brusande Västanåfallet och äter lunch tillsammans.

Destilleriet är beläget i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. I det röda huset med vita knutar tillverkas Hernö Gins världsberömda droppar, inspirerade av naturen runt omkring.

Idén bakom Hernö Gin föddes redan 1999 när grundaren Jon Hillgren tillsammans med några vänner åkte till London och började arbeta som bartenders. Där upptäckte han gin och blev genast förtjust i drycken. Under åren utvecklades Jons passion och efter akademiska studier samt besök i destillerier världen över grundade Jon Hernö Gin 2011. Som ett kvitto på Jons engagemang har destilleriet tilldelats utmärkelsen Gin Grand Master två gånger. Jon har nu blivit invald i Gin Hall of Fame som en ginikon i världen.

Du får höra om deras resa, om tillverkningen och träffa Marit, den handslagna kopparpannan. Och så klart testa de prisbelönta dropparna med en touch av Norrland och lära dig mer om vad som påverkar doft och smak. Visningen inleds med ett smakprov av världens bästa gin och tonic!

Efter besöket och provsmakningen i destilleriet far vi vidare till Västanåfallet. Det brusande vattenfallet med sin magiska natur är en plats som bjuder in till fascinerande möten men också sinnesro i en omväxlande miljö att ta till sig. Här äter vi också lunch i en historisk miljö.

I hantverksboden kan vi botanisera bland ett tjugotal hantverkare som skapar smycken, stickat och virkat, tenntrådsarmband, knivar och mycket mer.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Vastanofallet Hast Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Vastanofallet Fall Birka

Fakta

Pris: 625:-/person inklusive ginprovning och lunch

Tid: Cirka 4 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.