Hernö Gin

Kryssningar Langkryssning Harnosand Hoga Kusten Herno Gin Rad Birka

Hernö Gin är Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den prisbelönta lilla uppstickaren som mellan åren 2013 och 2018 fått flest priser av alla ginvarumärken i Europa. Vi testar de klara dropparna med en touch av Norrland.

Destilleriet är beläget i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. I det röda huset med vita knutar tillverkas Hernö Gins världsberömda droppar, inspirerade av naturen runt omkring.

Idén bakom Hernö Gin föddes redan 1999 när grundaren Jon Hillgren tillsammans med några vänner åkte till London och började arbeta som bartenders. Där upptäckte han gin och blev genast förtjust i drycken. Under åren utvecklades Jons passion och efter akademiska studier samt besök i destillerier världen över grundade Jon Hernö Gin 2011. Som ett kvitto på Jons engagemang har destilleriet tilldelats utmärkelsen Gin Grand Master två gånger.

Du får höra om deras resa, om tillverkningen och träffa Marit, den handslagna kopparpannan. Och så klart testa de prisbelönta dropparna med en touch av Norrland och lära dig mer om vad som påverkar doft och smak. Visningen inleds med ett smakprov av världens bästa gin och tonic!

Efter utflykten har du tid att utforska Härnösand på egen hand.

Fakta

Pris: 650:-/person inkl ginprovning, fyra sorter.

Tid: Cirka 2,5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Härnösand. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.