Mytomspunna Häxornas kulle & De döda dynerna

Kryssningar Klaipeda Haxornas Kulle Utflykt Birka

Följ med till den mytomspunna platsen Häxornas kulle. Här har legender om jättar, troll, prinsar, ormdrottningar och drakar sitt ursprung. Det är en speciell plats där naturens skönhet möter den mytologiska världen och fantasin flödar ikapp med kreativiteten.

Vi lämnar hamnen med buss och korsar Kuriska sjön med färja till Kuriska näset, där det fängslande landskapet trollbinder. Vi fortsätter vår tur till Juodkrante, den svarta kusten. Juodkrante är en liten kustresort med charmiga historiska villor, sommarhus och unikt dekorerade fiskestugor. Här hittar du även Amber Bay, Bärnstensbukten, där bärnsten har framställts i flera hundra år.

När vi väl är framme vid legendariska Hill of Witches, Häxornas kulle, hör vi alla sägner som omger denna mytomspunna plats. Jätten Neringa, Ormarnas Drottning, draken som besegrades av prinsen, troll, häxor och andra mystiska folkberättelser har alla sin ursprung här. Det är en speciell plats där naturens skönhet möter den mytologiska världen och fantasin flödar ikapp med kreativiteten.

Innan färd tillbaka till Klaipeda besöker vi Dead Dunes, de döda dynerna. En vacker vit sandbank som en gång dränkte 14 byar i sand.

Väl tillbaka i Klaipeda har vi en kortare stadsvandring framför oss. Grundat 1252 av tyska korsfarare har Klaipeda alltid varit en egen stad bland litauiska städer. Tidigare var Klaipeda känd som Memel och var den kungliga huvudstaden i det Preussiska kungariket. Allt detta har satt spår i arkitekturen och gett staden sin charm, idag är Klaipeda en samtida stad känd för sin kreativitet, originella design och vänliga invånare.

Kryssningar Klaipeda Juodkrante Birka
Kryssningar Klaipedasand Dune Utflykt Birka

Fakta

Pris: 350:-/person.

Tid: Cirka 5,5 timmar, inklusive transport.

Transport: Buss och färja.

Tillgänglighet: Vi går i cirka 5 km på kullersten och uppför vissa trappor, bekväma skor är att rekommendera.

Övrigt: Engelsktalande guide.