Hamburg med båt och buss

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Bat Vatten Birka

Hamn, cityliv, parker och sjöar! Upptäck Hamburg och några av stadens mest kända vyer med buss och båt som tar oss mellan de stora fartygen i hamnen – själva pulsådern i Hamburg – och visar stadens häftiga silhuett.

Se gammalt och nytt sida vid sida i Hamburg, Tysklands andra största stad. Vi börjar dagen med att uppleva staden med båt och stiger ombord vid "Waterkant” i landets största hamn. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan vi glider genom hamnen.

Hamburg har seglat upp som en av Europas mest spännande städer när det gäller arkitektur. Från stadens vattenvägar får vi en unik vy över den arkitektoniskt varierade siluetten, bland annat Elbphilharmonie, den 110 meter höga konserthallen, och Hafen City – ett av världens största pågående stadsbyggnadsprojekt där en helt ny stadsdel växer fram vid hamnens lyftkranar.

Vi fortsätter med buss till några av de stora sevärdheterna: rådhuset, Reeperbahn, Speicherstadt (ståtliga lagerlokaler i tegel som upptogs på Unescos världsarvslista 2015) och trendiga Junfernstieg-området. Turen avslutas med ett stopp vid Mikaels kyrka, Hamburgs mest ikoniska landmärke, och 1700-talshusen i Krameramtsgasse.

Du får en timme på egen hand, kanske för att äta en snabb lunch innan bussen återvänder till fartyget.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Speicherstadt Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Landungsbrucken Birka

Fakta

Pris: 745:-/person.

Tid: Cirka 6 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och båt.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Engelsktalande guide.