Guidad stadsvandring i Stenstan med lunch

Ski Cruise Stadsvandring Birka

Sundsvalls stadskärna är som få andra svenska centrum, byggd i sten av dåtidens träpatroner till följd av den stora Sundsvallsbranden 1888. Följ med på en guidad tur som får historian bakom den anrika Stenstan att komma till liv.

Med passion och mycket kunskap berättar vår guide om Sundsvall och Stenstans historia som spänner från småskalig fiskeby via sågverksmetropol och vidare till idag. Det bjuds glatt på anekdoter, magnifika stenhusfasader så långt ögat når och kanske ett besök i någon av de makalösa trappuppgångarna. Efter den en timme långa vandringen bjuds det på härlig lunch på Stadshusverandan.

Sundsvallsbranden 1888 är Sveriges största stadsbrand och totalförstörde Sundsvall centrum som det såg ut då. Beslutsfattarna enades om att stadsplaneringen inte skulle ändras nämnvärt och nya brandgator inte skulle anläggas, istället byggdes alla husen upp enbart i sten - Stenstan var född.

FAKTA

Pris: 450:-/person inklusive busstransport, guide och lunch

Tid: Cirka 1 timmes vandring med efterföljande lunch

Transport: Skyttelbuss där du själv väljer tid, stadsvandringen börjar 11.00 vid Stadshuset. Vi reserverar oss för eventuella ändringar, exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.