Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Kryssningar Langkryssning Gotland Museiejarnvag Lok Birka

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

Från hamnen åker vi söderut med buss där vi besöker en av öns 92 medeltida kyrkorna som fortfarande är i bruk. Deras historia är lika synlig i arkitekturen som i dekorationer.

Vi fortsätter till Dalhem socken och Gotlands järnvägsmuseum där vi kliver ombord på tåget som dras av ett över 90 år gammalt ånglok. De anrika vagnarna tar oss i närmare 30 minuter genom de gröna och fridfulla landskapen via Tule Station till ändhållplatsen i Roma.

Efter tågresan åker vi tillbaka till Visby genom ett varierat jordbruks- och skogslandskap. I Visby kör bussen längs de östra delarna av den medeltida stadsmuren och vi stannar för en promenad genom den medeltida staden.

Via Dalmansporten, vid ringmurens östra sida, fortsätter vi längs charmiga gränder och stannar för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan. Vi går nedför trappan till ingången till Sankta Maria Domkyrka som byggdes av tyska köpmän i början av1200-talet.

Efter ett besök i kyrkan fortsätter promenaden genom den medeltida staden. Vi passerar Stora torget och går genom kullerstensgatorna mot den gamla medeltida hamnen Almedalen, där bussen väntar på att ta oss tillbaka till hamnen.

FAKTA

Pris: 595:-

Tid: Cirka 3,5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Visby. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss, ånglok (25-30 min) och stadsvandring.

Tillgänglighet: Stadsvandring i cirka 1 tim. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.