Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.

Vi startar vår guidade vandring i den medeltida staden vid Österport och går mot den stora murporten Dalmansporten. Vandringen fortsätter mot Visbys domkyrka Sankta Maria som byggdes av tyska handelsmän under 1200-talet och används än idag. Kyrkans tre svartmålade torn sträcker sig över staden och är ett känt landmärke sedan århundraden. Om det inte pågår någon aktivitet inne i kyrkan gör vi ett besök.

Stora Torget delas av marknadsstånd, uteserveringar och de resliga resterna av Sankta Karins (Katarinas) kyrkoruin är från 1250-talet.

På St. Hansgatan ligger Gotlands Bryggeri. Här har det doftat humle och bryggts öl sedan 1855 när familjen Wedin startade bryggeri i lokalerna. Bryggeriet är som ett levande museum och ägs idag av familjen Spendrup som tog namnet Gotlands Bryggeri 1995. På bryggeriet träffar vi bryggmästaren som har en stor passion för historia och tar oss med på en kort rundvandring. I bryggeriets lilla pub får vi smaka på några av ölsorterna medan bryggmästaren berättar om hur de framställs.

Efter Gotlands Bryggeri kan du promenera omkring på egen hand och ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med vår skyttelbuss.

FAKTA

Pris: 595:-/person inkl ölprovning. 4 sorter.

Tid: Cirka 2,5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Visby. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och stadsvandring.

Tillgänglighet: Stadsvandring i ca 1 tim. Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Bekväma skor! Åldersgräns minimum 20 år.