Glas, godsaker och ölprovning

Langkryssning Utflykt Bornholm Glass Ol Birka

En dag fylld med goda upplevelser! Vi besöker Baltic Sea Glass – en av Danmarks mest kända glashyttor. I vackra Svaneke kan du köpa lokalt producerad lakrits, choklad och öns godaste glass. Upplevelserna toppas med ölprovning på Svaneke Bryghus.

Vi besöker Baltic Sea Glass – en av Danmarks mest kända glashyttor där vi ser konstnärernas arbete med det glödande glaset.

Vi fortsätter via små fiskelägen till Svaneke – den idylliska lilla staden längst i öster med vindlande gator och korsvirkeshus. Svaneke har en stark hantverkstradition och vi tar en promenad tillsammans för att se både glass-, lakrits-, choklad- som bolchertillverkning. Här har du möjlighet att köpa ett smakprov eller kanske en söt souvenir att ta med hem.

Glass heter ”is” på danska och kvalitén är utsökt, kanske inte så konstigt när grädde är basråvaran. På torget ligger chokladfabriken och bolchertillverkningen nästan vägg i vägg. Bolcher kan närmast liknas vid våra svenska polkagrisar, med lite mer fantasifulla färger.

På Bornholms mest innovativa ölbryggeri, Svaneke Bryghus, framställs bland annat det berömda färskölet. Vi testar vi det ofiltrerade kvalitetsölet och hör bryggmästaren berättar om de fem ingredienserna: vatten, malt, humle, jäst och tid.

Fakta

Pris: 675:-/person inkl ölprovning, tre sorter.

Tid : Cirka 3,5 tim. Utflykten avgår 30-60 minuter efter ankomst till Bornholm. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss och kortare promenader.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Åldersgräns 20 år för ölprovning. Skandinavisktalande guide.