Fårö – den magiska ön i norr

Kryssningar Langkryssning Utflykt Rauk Birka

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.

Fårö är ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på vacker natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Och kanske en och annan kändis, Fårö lär nämligen vara är ett av Sveriges kändistätaste områden.

Det är som på en annan planet när vi ser fältet av ståtliga stenformationer på Sveriges största raukområde, Digerhuvud och Langhammars. Här finns hundratals kolosser – de högsta är åtta meter – på en 3,5 km lång kuststräcka. Vi får också möjlighet att se de mäktiga raukarna på nära håll.

Vi fortsätter genom det karga landskapet mot östra kusten och besöker populära Sudersand, vars strand som i en omröstning i DN valdes till världens näst bästa. Här kan du promenera i den mjuka sanden på och kanske doppa tårna i havet.

Färden går vidare på mindre, slingriga vägar förbi strandhagar där vi ser de typiska gutefåren. Vi stannar till vid Fårö kyrka som ligger vackert på en liten höjd med utsikt mot viken. Fårö har under lång tid lockat konstnärer och artister just för sitt speciella ljus och landskap. Mästerregissören Ingmar Bergman bodde på Fårö i 40 år och många av hans filmer spelades in här. På kyrkogården vilar han tillsammans med sin Ingrid och vid kyrkan finns idag ett Bergman-museum.

FAKTA

Pris: 675:-/person inkl lunch.

Tid: Cirka 6 tim. Utflykten avgår 30 minuter efter ankomst till Visby. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.