Cul med curling

Ski Cruise Curling Birka

Hur får du de 20 kilo tunga stenarna att glida rätt, hur sopar du och vad är bästa taktiken? Lär dig grunderna i den klassiska OS-sporten. Självklart testar vi våra nyvunna kunskaper och spelar match.

I Sverige finns cirka 5 000 registrerade curlingspelare. Trots det relativt blygsamma antalet är vi ett land som både i OS och VM är bortskämt med de ädlaste medaljerna. Vid OS i Sotji var Sundsvallsspelaren Margaretha Sigfridsson med och tog silver och nu är det din tur att visa mästartakter i Sundsvalls curlinghall, som en gång varit EM-arena.

Curling härstammar från 1500-talets Skottland och kallas inte för inte isens schack. Förutom precision och tajming krävs en hel del strategi för att vinna en match.

Vi får träffa erfarna spelare som i en snabb introduktion lär dig hur du får de 20 kilo tunga stenarna att glida rätt, hur du sopar med kvastar och hur ni tillsammans lägger upp taktiken. Curling kan spelas efter bara en kort introduktion, så efter provspel blir det match!

Curlinghallen har fyra banor där åtta lag med fyra spelare i varje kan vara igång samtidigt. Under lekfulla former tävlar vi och törs lova att det både blir skratt och jubel innan vinnarna har korats efter cirka två timmars spel.

Fakta

Pris: 550:-/person inklusive instruktör, all utrustning och skor samt fika.

Tid: Drygt 2,5 timmar. Förmiddagsutflykten avgår 09.00 och eftermiddagsutflykten avgår 13.15, båda från fartyget. Vi reserverar oss för eventuella ändringar, exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Buss tar oss till och från anläggningen som ligger 5 minuter från fartyget.

Övrigt: Utflykten passar bra att kombinera med ett besök i Sundsvall centrum, Stenstan. Det går skyttelbussar från fartyget till Sundsvall centrum hela dagen.