Bilar och brygghus

Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Bilmuseum Bilar Birka

Välkommen till Sveriges största bilmuseum, ett verkligt mecka för bilentusiaster och historieintresserade. På Härnösands Bilmuseum får du uppleva en mäktig tidsresa från 1899 till 1990. Här hittar du allt från utställningspärlor med massor av krom och lyx till våra vanligaste folkhemsbilar och de bilar du glömt att du minns!

I flera utställningshallar väntar mängder av unika motorfordon att upptäcka. Med ungefär 200 olika bilar i samlingen finns det alltid en detalj till att kika på. Häpna både över bilarna du bara kunnat drömma om och nicka igenkännande åt välskötta exemplar av standardbilar du själv har ägt och kört.

Här samsas Rolls Royce med Tjorven. En T-Ford trängs med en Trabant. Här står de klassiska amerikanska 50-talsmonstren under samma tak som Volkswagens Bubbla.

Exklusiva, dyra bilar med udda historia tillsammans med vanliga bruksbilar som i stort sett alla känner igen och som är en del av vår gemensamma svenska historia.

Efter bilmuseet går vi vidare för lunch på Brygghuset. Här tas vi emot av krögarparet Anna och Fredrik som bjuder på en vällagad lunch gjord på säsongens råvaror. Fredrik är bland annat ordförande Culinary Team North och lagledare för kocklandslaget.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Bilmuseum Gul Birka
Kryssningar Langkryssning Utflykt Harnosand Bilmuseum Brygghus Birka

Fakta

Pris: 525:-/person inklusive lunch.

Tid: Cirka 2,5 timmar. Exakt avgångstid står på biljetten du får när du checkar in.

Transport: Kortare promenad.

Övrigt: Det finns tid att uppleva Härnösand på egen hand efteråt.