Ångtåg och rökeri

Kryssningar Langkryssning Rugen Train Birka

Resan blir målet när ångtåget Rasande Roland tar oss i lugn takt genom landskapet. Vi besöker den vita staden och de anrika badorterna Göhren och Binz. Och får smaka rökta specialiteter från Rügen.

Rügens turism sägs ha börjat 1816 när fursten (tillika guvernör för Svenska Pommern) Wilhelm Malte Putbus bosatte sig på sydöstra sidan av ön. Vi åker buss till staden som heter just Putbus där en gång kungar, adel och konstnärer umgicks. Den vita nyklassiska arkitekturen är upphov till smeknamnet ”den vita staden” och Putbus unika stadsplan och vackra slottspark gör staden till ett populärt besöksmål.

Från Putbus tar vi ångtåget som kallas Rasande Roland till Göhren. Rügens smalspåriga tåg som har ångat på i över 100 år användes förr för att transportera jordbruksprodukter.

Vi ser natur och byar passera förbi i lugn takt och efter 1,5 timme är vi framme i Göhren. Här gör vi en kort bussrundtur som avslutas på ett traditionellt fiskrökeri där vi får smaka specialiteter från Rügen.

Färden går vidare till öns största bad- och kurort, Binz som bjuder på en fyra kilometer lång strandpromenad, vacker sekelskiftesarkitektur och en gågata som kantas av små restauranger och butiker.

Fakta

Pris: 925:-/person inklusive smakprov.

Tid: Cirka 6 timmar. Exakt avgångstid står på den biljett du får när du checkar in.

Transport: Buss, ångtåg, kortare promenad.

Tillgänglighet: Om du inte har full rörlighet, kontakta oss för mer information, tel: 08-702 72 00.

Övrigt: Ta gärna med kontanter om du ska handla, många ställen tar inte betalkort. Engelsktalande guide.