Upptäck Birka

Kryssningar Romkryssning Masterclasses Duane Dove Kakao Birka

Sveriges enda kakaobonde lyfter fin-rommen

Duane Dove är många saker. Kakaobonde i Karibien sedan tio år tillbaka, rom-konnässör och en av de experter som medverkar på våra romkryssningar.

Noje Dj Gloria Birka

Birka träffar DJ Gloria

DJ Gloria, alias Madelein Månsson, är Sveriges häftigaste DJ och initiativtagare till det första discot för 50-plussare. En torsdag i månaden spelar hon hos Birka Cruises, som enda rederi.

- Vi vet att du får fler förfrågningar än du hinner med, varför valde du att spela hos oss?

Mat Dryck Tom Whiskybaren Birka

Birka träffar Tom och Sebastian i Whiskybaren

226 sorters whisky, 70 romsorter och ett 15-tal olika cigarrer.
Sebastian och Tom är två av de som håller ordning i Whiskybaren.


"Ingen kan komma hit och säga att de testat allt vi har på hyllan"

Spa Bad Panorama Bubbelpool Utsikt Skärgården Birka

inspiration Spa med havsutsikt

Efter stressiga dagar, veckor eller kanske till och med månader, är det ljuvligt att få vira in sig i den lika härliga, som obligatoriska, frottérocken och sticka fötterna de mjuka tofflorna, men det är bara början på härligheten.

Gruppresor Fest Brollop Birka

Inspiration Säg ja ombord!

Ina och Sebastian från Eskilstuna gifte sig ombord en vacker dag i augusti. 45 nära och kära var med när de sa ja till varandra i solen på akterdäck. Sedan följde bröllopsmiddag och dans. Och kronan på verket, etagesviten allra längst fram med fartygets allra bästa utsikt.
”Det bästa med att gifta sig ombord är en blandning av flera saker: Vyn under vigseln, serveringspersonalen var guld, maten perfekt och att vi hade tid att prata och umgås med alla dagen efter.”

Östersjöns coolaste toa

Som att stiga in i en jättelik discokula. Östersjöns snyggaste toaletter ligger vid nattklubben och har väggar av spegelmosaik som glittrar i kapp med festkänslan.

Ett besök är nödvändigt!

Toalett Birka