Birka Unplugged

En rockigare höst

Rock och nostalgi! I höst kör Noice, The Poodles, Syd & Ekman, Mikael Rickfors och Staffan Hellstrand unplugged på Terrassen by Birka.

Succén med unika unpluggedspelningar på vår nya scen i vinterträdgården fortsätter, i höst mer spännande och rockigare än någonsin! The Poodles gör sin första officiella spelning unplugged och 70/80-talsfavoriterna Noice bjuder på hitlåtar på ett sätt som du aldrig har hört dem. Återupplev favoriter som Vingar för pengarna med Micke Rickfors och Lilla fågel blå med Staffan Hellstrand. Micke Syd och Tommy Ekman kör 30 år av hits, allsångsvarning utfärdas! 

Lyssna in dig på dina gamla favoritlåtar, plocka fram almanackan och pricka in unpluggedspelningen med dina favoriter. Vi utlovar rock och bästa draget utan förstärkare på Östersjön! 

Hitta nöjet ombord i nöjeskalendern.

Spelningar under hösten

Noje Gastartist The Poodles Unplugged Birka

Birka Unplugged The Poodles

7/9 The Poodles formades på hösten 2005 och ett halvår senare medverkade de för första gången i Melodifestivalen vilket ledde till bandets stora genombrott i Sverige. Efter flera album och år av turnerande i Europa gör de nu sin första Unplugged-spelning någonsin hos oss.


Läs intervju med bandets trummis "Kicken".

Noje Unplugged Artist Noice Birka

Birka Unplugged Noice

14/9 ”Det här blir första gången någonsin som vi kör en hel konsert Unplugged. Det ska bli grymt kul och vi är riktigt peppade på att få göra det här giget! Vi kommer att bjuda på alla våra största hits: ”En kväll i tunnelbanan””I natt e hela stan vår””Du lever bara en gång””Ut i natten” och alla andra klassiker, och vi kommer spela dem på ett helt nytt sätt.

Noje Gastartist Syd Ekman Unplugged Birka

Birka Unplugged Syd & Ekman

21/9 Under 80-talet fightades Gyllene Tider och Freestyle om första platsen på radio- & försäljningslistor och samtidigt blev Syd & Ekman goda vänner. Nu har Micke Syd Andersson och Tommy Ekman slagit sina musikaliska påsar ihop med – 30 år av hits – nu i Unplugged versioner. Unikt! Bra drag utlovas!

Noje Gastartist Mikael Rickfors Gitarr Unplugged Birka

Birka Unplugged Mikael Rickfors

5/10 Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock och en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa. Micke ”Jag ska köpa vingar för pengarna” Rickfors tar med sig 2 musiker och bjuder på gamla godingar.

Staffan Hellstrand 1

Birka Unplugged Staffan Hellstrand

12/10 På 80-talet bildade Staffan bandet SH! tillsammans med fyra unga Stockholmsmusiker för att 1990 börja satsa på en solokarriär. 1993 släpptes singeln ”Lilla Fågel Blå” och plötsligt var Staffan en folkkär rikskändis som drog fulla hus överallt och han fick både Rockbjörn och Grammis för Årets Låt. På den vägen har det fortsatt och parallellt med sin egen karriär har Staffan varit en flitigt anlitad kompositör och textförfattare åt andra artister.

Tidigare Unplugged-spelningar
Eric Gadd, Thomas Di Leva, Nina Söderqvist, Kikki Danielsson, David Lindgren, Jasmine Kara, Pernilla Andersson, Broken Door, Rongedal, Martin Almgren och Johan Boding.

Januari
2016

Februari
2016

Mars
2016

April
2016

Maj
2016

Juni
2016

Juli
2016

Augusti
2016

September
2016

Oktober
2016

November
2016

December
2016

Hittade inga evenemang, prova en annan månad.