Skaldjursfest

Havet är serverat – förläng sommaren med en skaldjurskryssning i skärgården.

Sensommar betyder skaldjurstider hos Birka. Vi dukar upp vår populära skaldjursbuffé med extra allt i restaurang Compagniet och du äter så mycket du orkar av alla godsaker. Hummer, räkor, havskräftor, ostron, musslor, skaldjurssoppa, goda röror, såser och mycket, mycket mer.

Vi dukar även upp en lyxig varm och kall skaldjursplatå i vår à la carte-restaurang Salongen. Perfekt för dig som vill hellre vill bli serverad vid bordet i lugn och ro.

Boka din skaldjurskryssning i dag och njut av det bästa havet har att erbjuda!

Skaldjursfesten dukas upp 24/8-27/10

Skaldjursbuffé 545:-/person
Clubpris förköp 515:-/person

Skaldjursfest med företaget?

Skicka in en offertförfrågan så kontaktar vi dig.

Paketerbjudande! Vill du boka vårt Skaldjuspaket sön-tors? Se erbjudanden / Mat & Nöje

Skaldjur på olika sätt

Mat Dryck Skaldjur Krafta Birka

Skaldjursbuffé

Somliga säger höst, på Birka kallar vi det skaldjurstider. Vi dukar upp vår lyxiga skaldjursbuffé i restaurang Compagniet och du äter så mycket du orkar av hummer, räkor, ostron och mycket mer.

Mat Dryck Skaldjur Plata Nya Puff 2018 Birka

Skaldjursplatå

Vill du hellre bli serverad ett fint urval av lyxiga, varma och kalla skaldjur vid bordet väljer du vår skaldjursplatå som serveras i restaurang Salongen.

Du beställer skaldjursplatån ombord. Säkra din plats genom att göra en delbetalning i restaurang Salongen när du bokar.
Pris 575:-/person. Bokas för minst 2 personer.

Alla godsaker på skaldjursbuffén

  • Hummer, krabbor, havskräftor, flodkräftor och räkor
  • Ostron
  • Rökta räkor och rökta blåmusslor
  • Chili- och vitlöksstekta knivmusslor (varma)
  • Blåmusslor (varma)
  • Skaldjurssoppa
  • Västkustsallad
  • Ostpaj
  • Såser: cocktailsås, hemmagjord aioli, majonnäs, hovmästarsås, scharlottenlöksvinägrette, lime- och chilicitronette
  • Sallad
  • Bröd: bl a vitlöksbröd, rågbröd och knäckebröd
  • Ostar: färskost, Prostens ost, Boxholms kryddost och Västerbotten


Skaldjursplatån med kalla och varma skaldjur

  • Hummer
  • Flodkräftor
  • Havskräftor
  • Rökta räkor
  • Räkor
  • Ostron
  • Vitlök- & chilimarinerade knivmusslor
  • Kall tomatsoppa smaksatt med chili, lime, rostade fänkålsfrön
  • Kammussla med gräslöksemulsion, picklad forellrom, rökt tångsalt
  • Vitvinskokta blåmusslor
  • Vitlök- & parmesanostbröd
  • Aioli
  • Rhode Islandsås
  • Citronklyftor

Lyxa till det med skaldjur - dryckestips och recept för bekväma kockar. Och en intervju med Maria på Eko Fisk som levererar fisk och skaldjur till både Birka Cruises och kungafamiljen.