Skaldjursfest

Havet är serverat – förläng sommaren med en skaldjursfest i skärgården.

Sensommar betyder skaldjurstider hos Birka. Vi dukar upp vår populära skaldjursbuffé med extra allt i restaurang Compagniet och du äter så mycket du orkar av alla godsaker. Hummer, havskräftor, räkor, ostron, musslor, skaldjurssoppa, goda röror, såser och mycket, mycket mer.  

Nytt för i år är att vi också dukar upp en lyxig varm och kall skaldjursplatå i vår à la carte-restaurang Salongen. Perfekt för dig som vill hellre vill bli serverad vid bordet i lugn och ro

Boka skaldjursfesten i dag och njut av det bästa havet har att erbjuda!

Skaldjursfesten dukas upp 25/8-28/10

Skaldjur på olika sätt

Mat Dryck Skaldjur Krafta Birka

Skaldjursbuffé

25/8 - 28/10. Somliga säger höst, på Birka kallar vi det skaldjurstider. Vi dukar upp vår lyxiga skaldjursbuffé i restaurang Compagniet och du äter så mycket du orkar av hummer, havskräftor, räkor, ostron och mycket mer. 
Pris 525:-/person. Clubpris förköp 495:-

Mat Dryck Skaldjursplata Salongen Birka Puff

Nyhet! Skaldjursplatå

Vill du hellre bli serverad ett fint urval av lyxiga, varma och kalla skaldjur vid bordet väljer du vår skaldjursplatå som serveras i restaurang Salongen. 

Du beställer skaldjursplatån ombord. Säkra din plats genom att göra en delbetalning i restaurang Salongen när du bokar.

Pris skaldjursplatå 575:-/person (gäller sällskap med minst 2 pers)

Mat Dryck Skaldjur Compagniet Plata Birka

Skaldjurspaket från 625:-

Njut av vår skaldjursbuffé 25/8 - 28/10 från 625:-/person (ord 1180:-).

I priset ingår del i 2-bäddshytt Cabin Standard, skaldjursbuffé, en drink i valfri bar samt buss. 

Alla godsaker på skaldjursbuffén

  • Hummer, krabbor, havskräftor och kräftor, räkor
  • Ostron (vinägrett med chili, lime, schalottenlök, sojasås, sesamfrön)
  • Rökta räkor och rökta musslor
  • Chili- och vitlöksstekta knivmusslor (varma)
  • Blåmusslor (varma)
  • Ceviche på kammussla, koriander, chili, gurka, mango och lime
  • Skaldjurssoppa
  • Västkustsallad
  • Varmrökt laxröra
  • Prostens paj 
  • Såser: rhode island, cocktailsås, hemmagjord aioli, majonnäs och hovmästarsås
  • Sallad
  • Bröd: bl a vitlöksbröd, rågbröd och knäckebröd
  • Ostar: färskost, Prostens ost, Kastelholm, Västerbotten

Nyhet! Skaldjursplatå med varma och kalla skaldjur

  • Havskräftor
  • Rökta blåmusslor
  • Rökta räkor
  • Knivmusslor
  • 1/2 krabba
  • 1 gratinerad hummer Thermidor
  • Vinkokta blåmusslor
  • Gratinerade ostron Rockefeller
  • Gratinerat vitlöksbröd
  • Aioli, örtcrèmefraiche, senapssås

Lyxa till det med skaldjur - dryckestips och recept för bekväma kockar. Och en intervju med Maria på Eko Fisk som levererar fisk och skaldjur till både Birka Cruises och kungafamiljen.