BBQ med kött från svenska gårdar

Hängmörad ryggbiff från Ejmunds, nötinnanlår från Hälsingestintan, entrecôte från Stora Dömestorp, kyckling från Bjäre och korv på vårt eget recept. 

Fira in våren med en BBQ med finfint kött från noga utvalda gårdar. Våra kökschefer  bjuder också på sitt eget recept på lammkorv, smaksatt med rosmarin, timjan och gräslök. Vår BBQ serveras i restaurang Compagniet.

Köttet tillagas i BBQ-stil med olika marinader, glaze och rub. Du väljer dina favoriter och våra kockar trancherar köttet direkt på plats.

Bäst av allt är att du inte behöver välja bland godsakerna, inklusive mängder av tillbehör, som ingår. Kostnad för dryck tillkommer. Vad sägs om rostad färskpotatis, potatisgratäng, potatissallad, matjesillsallad med ägg och brynt smör, rostade vårbetor med getost, rostade vårprimörer och blandade bönor med sidfläsk. För att nämna några. Allt toppat med olika såser, goda ostar och bröd. 

Pris 495:–/person

Clubpris förköp 475:-

Avresa 21/4-20/5

Paketerbjudande! Vill du boka vårt paket med BBQ, hytt och buss? Se Erbjudanden / Mat & nöje

Träffa några av våra vänner

Mat Dryck Ejmunds Gard Familj Birka

Ejmunds Gård

“När djuren mår bra så mår bonden bra”
Ryggbiffen som serveras på vår BBQ kommer från Ejmunds Gård på Gotland. Ejmunds drivs av Familjen Norman sedan 1862. Nu har sjätte generationen tagit vid och ser till att leverera nötkött av hög kvalitet, något som genom åren gett mängder av utmärkelser. Familjens kärlek till djuren genomsyrar hela verksamheten. Naturligt bete och lösgående djur ger kött av finaste kvalitet – så blir det när man har som filosofi “när djuren mår bra så mår bonden bra”.

Mat Dryck Bbq Halsingestintan Stegs Birka

Hälsingestintan

Omsorg och kvalitet
Allt började på gården hemma i Järvsö hos Britt-Marie Stegs som är kvinnan bakom Hälsingestintan som sätter djuromsorg och köttkvalitet i fokus. Just därför levererar de enbart kvalitetskött från landets bästa uppfödare. Nötinnanlåret och entrecôten som serveras på vår BBQ kommer från gårdarna Stora Dömestorp och Ljungebo, båda i Östergötland. De är två av de gårdar Hälsingestintan arbetar med. Allt kött är självklart hängmörat.

Mat Dryck Bbq Bjarekyckling Broder Ingemarsson Birka

Bjärekyckling

Sveriges första klimatcertifierade kyckling
Bjärefågel serveras på landets toppkrogar och på Birkas BBQ! Bröderna Martin och Per-Olof Ingemarsson beskriver sig själva som två ganska vanliga bonnapågar som har drivit Bjärefågel i drygt 20 år. Det som en gång startade som ett hobbyprojekt är idag den enda fågelproducent som får märka sina varor med Svenskt Sigill. Deras kyckling är fri från både antibiotika och GMO och som första kycklingproducent någonsin är de nu också klimatcertifierade.

Intervju Jonas Cramby Portratt Bar Upptack Birka

Birka träffar BBQ-proffset Jonas Cramby

Så fort vårens första solstrålar börjar värma är det dags. Vi pratar grillning, svenskarnas favoritsysselsättning under den ljusare årstiden. Vi har träffat Jonas Cramby, kokboksförfattare och BBQ-guru, och bett honom berätta lite mer om grillning.

Birkas BBQ

Kött och kyckling
Nötinnanlår från Hälsingestintan i Järvsö – hängmörat
Ryggbiff från Ejmunds gård på Gotland – hängmörat
Entrecôte från Stora Dömestorp gård utanför Linköping – hängmörat
Kycklingfilé från Bjäre i Skåne
Lammkorv på kökschefernas eget recept

Massor av smarriga tillbehör
Rostad färskpotatis
Potatisgratäng
Potatissallad med senapdressing

Stekta vårprimörer
Rostade vårbetor med getost
Tomat-och löksallad
Sparrissallad med Grana Padano
Vårens primörsallad med kallrökt lax
Blandade bönor med sidfläskLjummen sallad med persiljerot, sparris och grovkornig senapsdressing
Matjessillsallad med ägg och brynt smör
Roman- och ruccolasallad
Majskolv
Grilltomat

Ramslöksaioli
Bearnaise
Rödvin- och rosmarinsky
Sås verde med vårlök och mynta
Dragonörtsås
Kryddsmör
Vitlökssmör

Färskost med örter, prostens ost, baguette, rågbröd och Birkas knäckebröd