BBQ med kött från svenska gårdar

Får vi redan nu fresta dig med längtan efter vårens värmande strålar och en BBQ?

Fira in våren med en BBQ med finfint kött från noga utvalda gårdar. Våra kökschefer bjuder också på sitt eget recept på lammkorv, smaksatt med rosmarin, timjan och gräslök. Vår BBQ serveras i restaurang Compagniet, avresa 30/4–17/5 2019.

Köttet tillagas i BBQ-stil med hemmagjordaa marinader, glaze och rub. Du väljer dina favoriter och våra kockar trancherar köttet direkt på plats.

Välj din favorit eller smaka på alla godsaker, inklusive mängder av tillbehör - allt ingår förutom dryck. Vad sägs om rostad färskpotatis, potatisgratäng, potatissallad, ljummen sallad med persiljerot och sparris, rostade vårbetor och grillad halloumi, vårens primörsallad med kallrökt lax samt rostad sötpotatissallad med sidfläsk och granatäpple. För att nämna några. Allt toppat med olika såser, goda ostar och bröd.

Birkas BBQ dukas upp 30/4 – 17/5
Pris 495:–/person
Clubpris förköp 475:-

Dessert och dryck tillkommer och ingår inte.
Tips! Fråga gärna våra servitörer ombord om vinförslag som passar utmärkt till BBQ.

Bli medlem i Club Birka direkt och avnjut vår BBQ till ett ännu bättre pris!

Träffa några av våra vänner

Mat Dryck Ejmunds Gard Familj Birka

Ejmunds Gård

“När djuren mår bra så mår bonden bra”
Ryggbiffen som serveras på vår BBQ kommer från Ejmunds Gård på Gotland. Ejmunds drivs av Familjen Norman sedan 1862. Nu har sjätte generationen tagit vid och ser till att leverera nötkött av hög kvalitet, något som genom åren gett mängder av utmärkelser. Familjens kärlek till djuren genomsyrar hela verksamheten. Naturligt bete och lösgående djur ger kött av finaste kvalitet – så blir det när man har som filosofi “när djuren mår bra så mår bonden bra”.

Mat Dryck Bbq Halsingestintan Stegs Birka

Hälsingestintan

Omsorg och kvalitet
Allt började på gården hemma i Järvsö hos Britt-Marie Stegs som är kvinnan bakom Hälsingestintan som sätter djuromsorg och köttkvalitet i fokus. Just därför levererar de enbart kvalitetskött från landets bästa uppfödare. Nötinnanlåret och entrecôten som serveras på vår BBQ kommer från gårdarna Stora Dömestorp och Ljungebo, båda i Östergötland. De är två av de gårdar Hälsingestintan arbetar med. Allt kött är självklart hängmörat.

Mat Dryck Bbq Bjarekyckling Broder Ingemarsson Birka

Bjärekyckling

Sveriges första klimatcertifierade kyckling
Bjärefågel serveras på landets toppkrogar och på Birkas BBQ! Bröderna Martin och Per-Olof Ingemarsson beskriver sig själva som två ganska vanliga bonnapågar som har drivit Bjärefågel i drygt 20 år. Det som en gång startade som ett hobbyprojekt är idag den enda fågelproducent som får märka sina varor med Svenskt Sigill. Deras kyckling är fri från både antibiotika och GMO och som första kycklingproducent någonsin är de nu också klimatcertifierade.