Mat och dryck ombord

Compagniet, Salongen och Bakfickan är stängda för underhåll under avresorna 25/1-2/2. Menyerna och utbudet är desamma men måltiderna serveras i Sjösalen under perioden.

Vi tar matglädjepå största allvar. Därför arbetar våra duktiga kökschefer och kockar med säsongsanpassad mat, lagad från grunden på fina råvaror och kryddad med mycket kärlek.

Ledstjärnan i maten vi serverar är svenska smaker. Vårt land rymmer en hel värld av spännande smakupplevelser och mattraditioner. Från nyplockade hjortron till skaldjur. Från julbord till sommarprimörer och klassiskt fika. Välkommen ombord på en svensk smakresa genom skärgården.

Smaka på Birkas svenska smörgåsbord

Birkas Svenska Smörgåsbord

Här finns alla de rätter som ett smörgåsbord enligt gammal svensk tradition bör innehålla, men även flera överraskande smaker och kombinationer.

Smörgåsbord förköp 325:-/person
Clubpris förköp 295:-/person

Dryck ingår i priset.
 

Läs mer » Boka

Romkryssning

Romkryssning 30/3 och 31/3

Från sjörövarfavorit till finrummet, så har rom seglat upp som favorit bland konnässörerna efter whisky. Följ med oss på en riktig livsnjutar-kryssning med massor av goda smaker och inspiration.

Vill du följa med på nästa Romkryssning 30 mars & 31 mars 2017? Anmäl ditt intresse!

Anmäl ditt intresse! >>
Se hela programmet på vår nya webb >>

Kan bokas fr.o.m 24/1.


Restauranger

Sjösalen

Sjösalen

Klassiskt svenskt smörgåsbord och buffé

Här dukas vårt klassiska smörgåsbord upp till middag. Dryck ingår.

Vår lunchbuffé bjuder på hemlagade smaker, tillagat med kärlek och fina råvaror där det allra mesta lagas från grunden ombord på Birka.

Förboka smörgåsbord, frukost- och lunchbuffé för bättre pris och avkoppling.

Läs mer »

Compagniet

Compagniet

Kryssningsmeny och säsongens smaker

Här serveras du vid bordet och kan njuta av vår välkomponerade kryssningsmeny som speglar våra kryssningsteman samt våra säsongsanpassade bufféer.

Förboka vår populära Kryssningsmeny och något av dryckespaketen, så är allt klart inför att du sätter dig till bords, njuter av måltiden och skärgården som glider förbi utanför fönstret.

Läs mer »

Salongen

Salongen

À la carte

Salongen ligger avskild i anslutning till Compagniet. Vi har sett till att du får ännu mer havsutsikt med lite större fönster. Här serveras årstidens à la cartemeny.

Prova ”Kökets val” en färdigkomponerad 3-rättersmiddag som våra köksmästare valt ut av rätterna i à la cartemenyn. ”Kökets val” beställs på plats och kan inte förbokas.

Läs mer »

Hamburgare Brasseriet

Brasseriet

Välkommen på en spontanmiddag eller lunch i vårt nya Brasserie med toppläge, bokstavligt talat.

Här serveras läckra rätter, glass, läskande drycker. Vad sägs om rökta räkor med aioli, nygrillade hamburgare – vegetariska också, så klart – Ceasarsallad och lite andra överraskningar.

Brasseriet är öppet 1/6-20/8.

Brasseriet är öppet under vår Romkryssning 30/3 och 31/3.


räkor

Bistro Bakfickan

Klassiker och smårätter

Här serveras enklare klassiska rätter som vår egen fisk- och skaldjursgryta med aioli och dagens lunch. Prova vår goda skärgårdsburgare med kött från gårdar i Stockholms skärgård. Här behöver du inte förboka.

Läs mer »

Barer

Terrassen by Birka bar

Terrassen by Birka

Sveriges största vinterträdgård med havsutsikt

I vår vinterträdgård njuter du av utvalda viner, svenska tapas och en cocktail i solnedgången.

Läs mer »

Club Maritim dans

Club Maritim

Dans, bar, fest och underhållning

Här finner du Birkas största bar på 21 meter, scen och casino. Söndag till onsdag är det en danssalong med dansband. Torsdagar, fredagar och lördagar spelar partybandet och höjer pulsen rejält.

Sommartid fylls utomhusdäcket med sköna loungemöbler och musiken hörs ut genom vidöppna dörrar och tar sig vidare ut i sommarnatten.

Läs mer »

Seglarbaren Birka

Seglarbaren

Ett glas champagne, ett gott vin eller en cocktail

Skåla i champagne, provsmaka vin eller testa vår prisbelönta bartenders berömda drinkar. Här kan man påbörja kvällen samt avnjuta stunden efter middagen i en härlig avslappnad atmosfär.

Under kvällen hittar du våra duktiga pianister vid flygeln. Härifrån hörs ofta allsång och skratt.

Läs mer »

Pub Bryggaren

Pub Bryggaren

Ett 30-tal olika sorters öl att välja på

Om du älskar öl eller sport är Pub Bryggaren helt rätt plats för dig. Här visas viktiga matcher på tv och du har möjlighet att uppleva en ölprovning på egen hand eller med dina vänner.

Smaka gärna på någon av våra skärgårdsöler. Våra bartenders har ett brinnande intresse för öl, så passa på att fråga och låt dig inspireras av dem.

Läs mer »

whiskybaren

Whiskybaren

Whisky, cigarrer och gemenskap

Nämn en whisky och du hittar den med stor säkerhet i vår whiskybar. Här samsas nästan 200 olika sorter av den gyllene drycken. Rökiga, fylliga, torra, aromatiska – fråga vår duktiga personal om råd innan du väljer whiskysort.

Här finns mycket att upptäcka och varför inte prova en god cigarr därtill?

Läs mer »

Panorama bar hälsodrinkar

Panorama bar

Lugn, champagne och färskpressad fruktdrink

Längst fram i fören på däck 10 är utsikten bedårande. Känslan av närhet till himmel och hav på en och samma gång är självklar här.

Du njuter av ett glas champagne eller av vitaminboostade fruktdrinkar tillsammans med våra hemmagjorda tryfflar.

Läs mer »

Café

Lobbyn café svenskt fika

Lobbyn Café

Svenskt fika

Ät en enklare måltid med räklandgång, sallad, smörgås eller kaffe och bakverk.

Läs mer »