Vikingarna är tillbaka!

I januari 2017 gör Nya Vikingarna sin livedebut med fyra unika spelningar hos Birka Cruises. Vill du bli allra först med att dansa till alla kramgoa klassiker så är du välkommen på kryssning den 9, 10, 23 och 24/1.

Den nya konstellationen består av tre veteraner från Vikingarna: Erik Lihm, Kenth Andersson och Johan Norgren. Tillsammans med en ny sångare, Kenneth Wahlberg, bildar de Nya Vikingarna. På scen får de även förstärkning av ytterligare 3 professionella musiker.

För mer än 12 år sedan gjorde Nordens största dansband genom tiderna sin allra sista konsert och gick skilda vägar efter 11 miljoner sålda album, ett 40-tal låtar på Svensktoppen och 43 år på dansbanorna. Nu är de alltså tillbaka som Nya Vikingarna med urpremiär hos oss på Birka i januari.

Spelningarna med Vikingarna presenteras av Thomas Deutgen, Sveriges ledande dansbandsexpert, som nyligen gjorde tittarsuccé med Tack för Dansen i TV4 där Vikingarna återförenades inför en miljonpublik.

Det blir intervjuer med bandet, musikunderhållning och tävlingar med chans att vinna souvenirer från Vikingarna.

Noje Vikingarna Sangare Kenneth Wahlberg Birka

Nye sångaren Kenneth Wahlberg

Kvar från 2004 finns keyboardisten Erik Lihm, basisten Kenth Andersson och trummisen Johan Norgren. Tillsammans med sångaren Kenneth Wahlberg bildar de Nya Vikingarna. På scen förstärks de av ytterligare professionella musiker.


Se Nya Vikingarnas hälsning på Youtube.

Noje Nya Vikingarna Thomas Deutgen Birka

Konferencier Thomas Deutgen

Spelningarna med Vikingarna presenteras av Thomas Deutgen, Sveriges ledande dansbandsexpert, som nyligen gjorde tittarsuccé med Tack för Dansen i TV4 där Vikingarna återförenades inför en miljonpublik.

Det blir intervjuer med bandet, musikunderhållning och tävlingar med chans att vinna souvenirer från Vikingarna.

Thomas Deutgen har även varit programledare för TV4:s dansbandskampen, och hörs även som programledare för P4 Dans i Sveriges Radio.

Filmklipp på Youtube

Dokumentärfilm om dansbandet Vikingarna. I den 1,5 minuter långa trailern får vi se när bandet repar på Kajplats 155, terminal och mötesplats hos oss på Birka Cruises. Producent: Viktor Petrovski. Se trailer

Medley med några av låtarna från bandets breda repertoar. Sista TV-framträdandet.

Lyssna 100 kramgoa låtar.